El comú inaugurarà un espai per a majors de 60 anys a Santa Coloma

El nou local es vol allunyar del concepte de casa pairal donant una oferta més àmplia

Gent gran a la casa pairal.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Santa Coloma inaugurarà ben aviat un centre dedicat a majors de 60 anys. Així ho va anunciar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en el marc de la roda de premsa de presentació del nou programa d’activitats de primavera de la parròquia. “No li volem dir casa pairal perquè volem que sigui un espai molt més actiu. De fet, voldríem que desaparegués l’antic concepte”, va detallar Marsol. “La casa pairal de Santa Coloma s’havia quedat molt tancada. Volem que tingui més ús”, va afegir. En aquest sentit, Marsol va insistir en el fet que la salut de la gent de 60 anys actualment és molt bona i es mereix un espai on poder-se trobar i relacionar. “Volem que tothom qui vulgui ens faci arribar suggeriments i propostes d’activitats”, va apuntar, a més de destacar que es podria comparar amb un centre cívic, amb la diferència que estarà únicament centralitzat a partir de 60 anys. Tot i això, la cònsol va relatar que no “estan tancats a col·laborar amb el departament de Joventut per fomentar les relacions entre joves i gent gran”.

Les noves instal·lacions, que fins ara es trobaven a la Casa Quim Dolsa, s’ubicaran en uns baixos situats a la zona de Prat Condal, prop del centre de salut. Amb relació a l’obertura, Marsol va avançar que s’hi està treballant i podria estar enllestit a mitjan maig. “Farem una festa d’inauguració i hi convidarem tots els ciutadans de la parròquia.”

QUINZE PROPOSTES PER ANIMAR LA GENT "A FER PARRÒQUIA"

El comú va presentar ahir el programa A Andorra la Vella la primavera ens mou!, una llista amb les activitats més destacades que se celebraran a la parròquia durant els tres mesos vinents. L’objectiu és repartir entre la ciutadania un fulletó de format butxaca en què es podran consultar 15 propostes culturals i festives que tindran lloc des d’avui fins al mes de juny. “Hem creat aquest programa perquè els ciutadans es reservin les dates. Volem que la gent es mogui i torni a relacionar-se després del llarg període de pandèmia”, va explicar ahir la cònsol major de la parròquia Conxita Marsol. El programa, que s’ha creat amb un disseny de color rosa inspirat en els cirerers florits d’Andorra la Vella, inclou diverses propostes com la Fira de Sant Jordi (23 d’abril), l’arribada del Tour Auto (30 d’abril), el Mercat de la Vall –que s’amplia enguany amb el Mercat de la Vall dels infants (7 de maig)– o l’obra de teatre protagonitzada per Emma Vilarasau L’Oreneta (12 de maig), les entrades de la qual es posaran demà a la venda. A final de maig se celebrarà el Festival Ull-Nu (25 al 29 de maig).

tracking