Canillo

Un parc aquàtic al Palau de Gel

La corporació vol transformar l’equipament en el centre de referència d’activitats ludicoesportives ‘indoor’ a Andorra

Un parc aquàtic al Palau de GelFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Transformar la piscina del Palau de Gel d’Andorra en un parc aquàtic equipat amb tres tobogans visibles des de l’exterior. Aquesta és la proposta del comú de Canillo per atraure nous visitants a l’equipament i generar uns ingressos addicionals que permetin millorar els resultats econòmics de les instal·lacions, que acumulen pèrdues des que van inaugurar-se el 1988.

El comú també preveu completar l’oferta d’oci del Palau de Gel amb la construcció d’una pista de pàdel, d’un rocòdrom interior i d’un arbre escalable d’uns 10 metres amb caiguda lliure a l’exterior. En conjunt, aquests quatre nous atractius suposaran una inversió de prop d’un milió d’euros. Segons va destacar ahir al vespre el cònsol major, Francesc Camp, al final de la presentació del projecte en reunió de poble a l’auditori del Palau de Gel, l’objectiu de la posada en marxa de les noves activitats és reduir les pèrdues de les instal·lacions a uns 200.000 euros d’aquí a quatre anys i aconseguir no generar-ne el 2030.

Paral·lelament, Camp va asse­nyalar que les inversions que es faran aquest any a l’edifici del Palau de Gel per millorar-ne l’eficiència energètica permetran estalviar uns 230.000 euros anuals en consum de gasolina, gas i electricitat. Les obres costaran uns 3,1 milions d’euros i inclouran la instal·lació d’una petita central fotovoltaica a la coberta, entre altres millores.

Per pagar la construcció de les noves atraccions i les obres de millora de l’eficiència energètica de l’edifici, el comú ha formalitzat un préstec per un import de 4,2 milions d’euros i una durada de 24 anys amb les entitats financeres. El cònsol menor, Marc Casal, va defensar que aquesta és l’opció “òptima” que tenia a disposició el comú per finançar aquestes inversions, ja que “les condicions del préstec són bones i no s’hauran de renegociar cada any”.

Per la seva part, el director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, va assegurar que les noves inversions tenen com a objectiu consolidar el Palau de Gel com un “punt de trobada i unió” de turistes i residents. “Volem que siguin les instal·lacions ludicoesportives indoor de referència al país”, va afirmar. Per assolir aquesta fita, Hidalgo va apuntar que el Palau de Gel col·laborarà amb la resta d’atraccions turístiques del país per comercialitzar paquets conjunts.

En la reunió de poble també van presentar-se els eixos principals del pressupost comunal per al 2022. Camp va destacar-ne els 4,2 milions d’euros del préstec per assumir la transformació de l’equipament ludicoesportiu. “El finançament extern per pagar les millores al Palau no suposa un endeutament important. Ens el podem permetre”, va afirmar.

tracking