Tour auto

Canillo tornarà la sanció als vuit vehicles multats del Tour Auto

Francesc Camp ha demanat disculpes per la col·locació dels paranys i ha afirmat que "podrien haver estat més permissius"

Vehicles del Tour Auto amb paranys a la zona blava a RansolAndorra Twits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo s'ha disculpat per haver posat els paranys a les rodes dels vehicles que seguien el Tour Auto i es trobaven estacionats el dissabte a la nit en zona blava a Ransol. Segons ha afirmat el cònsol major canillenc, Francesc Camp, al Diari als propietaris dels vuit vehicles que van ser sancionats se'ls tornarà l'import si realitzen el plec de descàrrec. Camp ha relatat que els seguidors de l'esdeveniment automobilístic van deixar els cotxes a la zona blava donat que no tenien coneixement de l'aparcament vertical de la vila "ningú no els hi va notificar i en aparcar a la zona blava van ser multats per l'agent de circulació que va actuar segons la normativa establerta". En aquest sentit, elcònsolha demanat disculpes per haver "pogut causar una mala imatge a l'esdeveniment" i haver causat un enrenou "no era la voluntat de ningú".

Tanmateix, Camp haexplicatque segons la normativa, a la zona blava de Ransol només hi està permès que s'hi estacionin els residents durant la nit, per això els vehicles van ser sancionats en tractar-se de turistes. "Només a Ransol les places de zona blava estan limitades a residents, es va decidir així perquè n'hi ha poques i a més disposen dels abonaments", apunta. La decisió es va prendre el passat juliol amb la inauguració de l'aparcament vertical i es va regular i marcar les places de la zona blava. Tot i això, en aquest cas consideren que "si ho haguéssim sabut abans podríem haver estat més permissius, ja que estem en temporada baixa i podríem haver fet una excepció". Per això, el cònsolexplicaque se'ls va facilitar el telèfon de contacte de l'agent de circulació que va aplicar la sanció perquè els expliqués com s'havia de realitzar el plec de descàrrec. "Al moment no van considerar-ho oportú i van procedir a pagar la multa perquè se'ls tragués el parany",explicaCamp. Els propietaris dels turismes van haver de pagar 100 euros per retirar els paranys de les rodes. Segons el cònsol major, de moment no han reclamat l'import, però si ho fan a través del procediment habitual, "donaríem per validat el dret de descàrrec".

El comú de Canillo s'ha posat en contacte amb l'Automòbil Club d'Andorra qui els ha indicat que no es tractava de participants en l'esdeveniment, sinó que n'eren seguidors d'aquest i, per tant, no hi estaven inscrits. Elcònsolmajor ha fet una publicació a les xarxes socials demanant disculpes per l'incident.

tracking