El comú mantindrà aquest estiu la línia directa d'autobús al parc de Sorteny

La supressió de la llançadora que enllaçava el Serrat amb el parc i l’estació d’Ordino Arcalís ha permès reduir l’ús del vehicle privat

Vista del planell del Quer a la vall de Sorteny.PARC NATURAL DE SORTENY

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú mantindà aquest estiu la línia directa de l’autobús comunal a Sorteny, segons va confirmar aquesta setmana el cònsol major, Josep Àngel Mortés, en declaracions al Diari. La línia parroquial de l’autobús d’Ordino, que connecta tot l’any la parada de la Closa, situada al centre de la vila, amb l’aparcament de la Prada del Serrat, tornarà a arribar aquest estiu de manera directa fins a l’entrada de Parc Natural de la Vall del Sorteny. El comú ha pres aquesta decisió, segons va apuntar el cònsol major, després de comprovar que la connexió directa “va permetre estalviar viatges i evitar que la gent agafés el vehicle privat per arribar fins al parc”.

Des del 2018, la connexió amb transport públic del centre de la parròquia amb l’aparcament que dona accés al parc es feia mitjançant un bus llançadora que unia Prada del Serrat amb Sorteny, però l’any passat el comú va decidir prescindir d’aquest servei i allargar la línia fins a l’aparcament de l’espai natural protegit.

Una altra de les novetats de la temporada passada i que també es mantenen aquest any és que només es podrà accedir al peu de l’estació d’esquí d’Ordino Arcalís a peu o en vehicle privat. Fonts de l’estació van explicar l’any passat que hi havia possibilitats que la connexió mitjançant llançadora es pogués reprendre, però Mortés va confirmar que aquest estiu tampoc hi haurà servei de transport públic per accedir a la zona.

DE JULIOL A AGOST

Aquesta ruta només es mantindrà durant la temporada estival. És a dir, entre l’1 de juliol i el primer diumenge de setembre, un dels períodes de l’any en què es concentren més visitants a Sorteny.

El primer viatge de la Closa d’Ordino a Sorteny sortirà cada dia a dos quarts de vuit del matí, mentre que l’últim ho farà a les 7 de la tarda. En direcció contrària, el trajecte d’anada es preveu que surti del parc a les vuit del matí. L’últim autobús per tornar al centre de la parròquia està programat per a dos quarts de vuit de la tarda.

En la ruta Ordino-Prada del Serrat, l’horari serà l’habitual: de set del matí a deu de la nit. La freqüència de les dues rutes tampoc és previst que es modifiqui.

Amb l’objectiu de desincentivar l’ús del vehicle privat, l’aparcament de Sorteny torna a ser de pagament aquest any. Segons l’ordinació de preus públics del comú per al 2022, l’estacionament en aquest pàrquing comunal té un preu no fraccionable de 4 euros per als turismes i de dos euros per a les motocicletes. El tiquet premet estacionar-hi el vehicle entre dos quarts de nou del matí i les quatre de la tarda.

D’altra banda, Mortés va defensar el projecte de laboratori al Pla de la Farga d’Ordino davant d’algunes veus crítiques que han sorgit darrerament a la parròquia i al país. “No hi ha cap contradicció entre el laboratori i la reserva de la biosfera”, va afirmar el cònsol major, que va recordar que el Govern va consultar la Unesco sobre la qüestió i li va respondre que els dos projectes són compatibles.

ORDINO DISPOSA DE PROU AIGUA PER SOSTENIR EL CREIXEMENT URBANÍSTIC

Ordino disposa de prou recursos hídrics per sostenir el creixement urbanístic de la parròquia en els propers anys. Aquesta és la conclusió més rellevant a què ha arribat l’estudi sobre la disponibilitat d’aigua a la parròquia que el comú va encarregar fa uns mesos, segons va explicar Mortés al Diari. L’estudi també avisa, però, que caldrà estar alerta en els propers anys per l’impacte del canvi climàtic sobre aquest recurs essencial. Els resultats de l’estudi s’exposaran en detall properament en reunió de poble. En aquesta trobada del comú amb els veïns del poble també s’explicaran els detalls de l’estudi sobre el desenvolupament urbanístic d’Ordino que el comú també va adjudicar fa uns mesos. “En la reunió de poble posarem a l’abast de tothom la informació de l’estudi i el full de ruta del comú per als propers anys”, va afirmar el cònsol major.

tracking