El comú tornarà la sanció als vuit vehicles multats del Tour Auto

Camp demana disculpes per la col·locació dels paranys als cotxes i afirma que podrien haver estat més permissius

Vehicles del Tour Auto amb paranys a la zona blava de Ransol.ANDORRA TWITS

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo va disculpar-se ahir per haver posat els paranys a les rodes dels vehicles que seguien el Tour Auto i es trobaven estacionats dissabte a la nit en zona blava a Ransol. Segons va afirmar al Diari el cònsol major canillenc, Francesc Camp, als propietaris dels vuit vehicles que van ser sancionats se’ls tornarà l’import si realitzen el plec de descàrrec. Camp va relatar que els seguidors de l’esdeveniment automobilístic van deixar els cotxes a la zona blava perquè no tenien coneixement de l’aparcament vertical de la vila. “Ningú no els ho va notificar i en aparcar a la zona blava van ser multats per l’agent de circulació, que va actuar segons la normativa establerta.” En aquest sentit, el cònsol va “demanar disculpes per haver pogut causar una mala imatge a l’esdeveniment”, i va assegurar que causar un enrenou “no era la voluntat de ningú”.

Tanmateix, Camp va explicar que, segons la normativa, a la zona blava de Ransol només hi està permès que hi estacionin els residents durant la nit, i per això els vehicles van ser sancionats en tractar-se de turistes. “Només a Ransol les places de zona blava estan limitades a residents. Es va decidir així perquè n’hi ha poques i a més disposen dels abonaments”, va apuntar. La decisió es va prendre el juliol passat amb la inauguració de l’aparcament vertical i es va regular i marcar les places de la zona blava. Tot i això, en aquest cas va considerar que “si ho haguéssim sabut abans podríem haver estat més permissius, ja que estem en temporada baixa i podríem haver fet una excepció”.

Per això, el cònsol va explicar que se’ls va facilitar el telèfon de contacte de l’agent de circulació que va aplicar la sanció perquè els expliqués com s’havia de realitzar el plec de descàrrec. “Al moment no van considerar-ho oportú i van procedir a pagar la multa perquè se’ls tragués el parany”, va explicar Camp. Els propietaris dels turismes van haver de pagar 100 euros per retirar els paranys de les rodes. Segons el cònsol major, de moment no han reclamat l’import, però si ho fan a través del procediment habitual “donaríem per validat el dret de descàrrec”.

El comú s’ha posat en contacte amb l’Automòbil Club d’Andorra, que va indicar-los que no es tractava de participants en l’esdeveniment, sinó que n’eren seguidors i, per tant, no hi estaven inscrits. El cònsol major va fer una publicació a les xarxes socials demanant disculpes per l’incident.

Per la seva banda, la consellera de la minoria Dolors Cabot va explicar al Diari que el grup que representa entrarà una pregunta al comú perquè el cònsol major els doni explicacions sobre per què el cas s’ha gestionat d’aquesta manera.

PUNTS

-Sancionats

Un agent de circulació de Canillo va posar els paranys a les rodes a vuit vehicles de seguidors del Tour Auto que estaven estacionats a la zona blava de Ransol.

-Turistes

Els conductors dels vehicles eren turistes i van deixar els cotxes a la zona blava perquè no tenien coneixement de l’aparcament vertical de la vila.

-Per a residents

Les places de la zona blava de Ransol estan reservades per als residents.

-Descàrrec

El comú acceptarà els plecs de descàrrec dels vehicles afectats i els retornaran els diners de les multes.

tracking