rEPORTATGE

La comunitat Vide Dressing

El mercat de roba de segona mà de la Massana arriba a la novena edició plenament consolidat, amb un grup de paradistes fidels que no volen perdre’s una cita que és una festa.

Una dona triant roba en una parada del Vide Dressing.COMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Simi Abitbol corre amunt i avall per la passarel·la de les Fontetes. En la darrera edició del Vide Dressing, celebrada a la tardor de l’any passat, va vendre més de 200 peces de roba de segona mà, i aquest any tota la família s’ha organitzat per donar-li un cop de mà. “L’home, que em fa de comptable, i la meva filla atenen els clients, i ahir [divendres per al lector] va venir la meva germana per ajudar-me a puntar la parada”, explica.

La Simi és una de les seixanta paradistes que han pogut participar en el Vide Dressing de primavera d’aquest any, el novè des que va posar-se en marxa el març del 2015. Segons van apuntar al Diari fonts del comú, l’esdeveniment ha agafat tanta volada que cada vegada hi ha més candidates que no obtenen plaça per plantar la parada. La Simi hi ven les seves gangues des de la tercera edició, i assegura que des d’aleshores hi ha tornat cada any perquè s’ho passa molt bé. “M’agrada el Vide Dressing perquè és un cap de setmana de festa i de retrobaments. Hi ha clients fixos que venen cada any perquè et recorden d’edicions passades i els va agradar el que venies. És un ambient molt maco”, explica.

Des de la primera edició, l’organització del Vide Dressing ha tingut molt clara una idea: que la roba de segona mà que es posa a la venda a les Fontetes durant el cap de setmana ha d’estar en perfectes condicions. Aquest, assegura la bloguera especialitzada en moda Eva García, és un dels secrets de l’èxit de l’esdeveniment. “Els visitants s’adonen de seguida si el que està exposat és roba de qualitat. És fantàstic quan una clienta et diu: Aquest hivern m’he posat molt aquell abric tan xulo que et vaig comprar”, explica.

L’Eva participa en el Vide Dressing des de la segona edició i cada any dona el 100% dels diners que ha guanyat amb les vendes a una organització benèfica que treballi pels drets dels infants. La solidaritat, de fet, és un dels valors de l’esdeveniment, ja que bona part de les parades donen els seus beneficis a ONG i al final del mercat gairebé tothom entrega el material sobrant a Carisma o a altres entitats.

Malgrat que no totes les paradistes tinguin experiència en el món del comerç, la voluntat del comú des que el Vide Dressing va posar-se en marxa ha estat que l’experiència de compra assoleixi els màxims estàndards de qualitat. Una de les persones clau per assolir aquest objectiu ha estat la Mercè Miguel, coordinadora de l’esdeveniment. “Nosaltres els donem consells sobre com muntar les parades i els cartellets, però el més bonic és que s’ajuden les unes a les altres i tothom aprèn de tothom. És una comunitat”, afirma.

tracking