Cairat demana que s'impulsi el creixement de la universitat

El conseller vol lligar la residència a l’augment d’alumnes presencials

El Prat Gran, possible ubicació de la residència.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El conseller del grup de la minoria al comú de Sant Julià de Lòria Cerni Cairat demana a l’equip de govern que el projecte de construcció d’una residència d’estudiants a la parròquia avanci en paral·lel al creixement del nombre d’alumnes a la Universitat d’Andorra.

Cairat admet que el creixement del sector universitari a la parròquia no depèn directament del comú, ja que l’administració que té competències en la matèria és el Govern. És per això que demana que la corporació comunal treballi conjuntament amb l’executiu i la universitat per fer possible l’arribada de més alumnes que estudiïn en la modalitat presencial.

El comú ja ha anunciat que està en condicions de posar a disposició del projecte de residència d’estudiants el terreny comunal del Prat Gran, un espai on actualment hi ha diverses pistes esportives i un parc infantil. Tot i això, Majoral ha reiterat que qualsevol oferta de propietaris privats d’immobles que estiguin disposats a posar-los al servei d’aquesta iniciativa serà benvinguda. Cairat va recordar ahir al Diari que Desperta Laurèdia, la formació de què forma part, sempre ha defensat de mantenir l’espai del Prat Gran com a parc infantil.

El comú de Sant Julià de Lòria adjudicarà la setmana vinent la redacció del pla de viabilitat econòmica de la residència d’estudiants universitaris. Els resultats de l’estudi podrien estar disponibles a la tardor.

tracking