Els usos urbanístics a la Peguera seran rural i de comerç petit

La modificació del POUP no permetrà construir estacions de servei i tallers de reparació de vehicles al paratge, entre d’altres

Les bordes de la Peguera.COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que soni estrany, fins ara el pla d’ordenació i urbanisme parroquial (POUP) de Sant Julià de Lòria permetia construir una estació de servei o un taller de reparació de vehicle a la Peguera. En aquest paratge de la parròquia, on avui dia hi ha un conjunt de bordes on els ramaders guarden les eines del camp i tanquen el bestiar, fins ara els usos urbanístics definits al POUP donaven màniga ampla als privats dels terrenys de la zona per fer el que creguessin convenient a les seves propietats.

Han estat els mateixos veïns amb terres i bordes a la Peguera que han sol·licitat al comú que es posi ordre a la zona. En una carta adreçada al cònsol major, Josep Majoral, van fer saber a la corporació que la situació era insostenible i van proposar que s’aprovés una modificació del POUP que limités els usos urbanístics de les parcel·les ubicades en aquest paratge, des de les quals es domina la part superior del fons de vall de Sant Julià. “La proposta no ha estat consensuada pel comú. Van ser els veïns els que van fer-nos arribar una llista amb les demandes i nosaltres les hem portat al consell de comú”, va explicar ahir Majoral.

Segons va poder saber el Diari, a part dels usos d’estació de servei i de taller de reparació de vehicles, la modificació del POUP també elimina els de magatzem i d’industrial compatible. D’altra banda, el document hi afegeix dos usos que fins ara no hi estaven autoritzats per les normes urbanístiques de la parròquia: el d’ús rural i el de comerç petit. Els canvis donaran més seguretat jurídica als veïns amb propietats a la zona, ja que tindran garanties legals que el paratge mantindrà les característiques que l’han definit fins ara i no s’hi podran impulsar projectes que el desvirtuïn.

APROVACIÓ PROVISIONAL

La majoria comunal va acceptar la proposta dels veïns, va aprovar-la en junta de govern i va incloure-la a l’ordre del dia de la sessió de consell de comú que va celebrar-se dimarts al matí. Tant el grup de la majoria com el de la minoria hi van votar a favor. El text es publicarà al BOPA dimecres de la setmana vinent. Com que es tracta d’una modificació de caràcter provisional, després de 30 dies d’exposició pública per fer-hi al·legacions i del vistiplau, si escau, de la comissió tècnica d’Urbanisme (CTU), el text tornarà a sotmetre’s a votació, aquesta vegada amb caràcter definitiu, en consell de comú. Fins aleshores, per tant, la nova normativa no entrarà en vigor.

En el ple de dimarts passat van sotmetre’s a votació dues modificacions del pla d’ordenació i urbanisme més. La primera permetrà construir estacions de servei als terrenys de l’antic càmping Huguet. La segona traça una nova delimitació entre dues parcel·les privades.

CLAUS

1. Eliminació de quatre usos urbanístics

Els propietaris afectats per la modificació no podran construir estacions de servei, tallers de reparació de vehicles, magatzems i tallers industrials.

2. Una iniciativa dels veïns de la zona

Van ser els mateixos veïns amb bordes i terrenys al paratge els que van sol·licitar al comú que es modifiquessin els usos urbanístics a la zona.

3. L'aprovació definitiva, d’aquí a uns mesos

L’aprovació definitiva de la modificació del POUP entrarà en vigor després que hagin passat 30 dies d’exposició pública i l’examen de la CTU.

tracking