Els nous parquímetres no admetran el pagament del tiquet en efectiu

L’import de l’estacionament només es podrà satisfer amb targeta de crèdit i mitjançant l’aplicació del comú

Un parquímetre a la zona de Prada Ramon.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els nous parquímetres que començaran a instal·lar-se a partir del mes vinent a Andorra la Vella no permetran pagar amb monedes. Els aparells, segons va confirmar la cònsol major, Conxita Marsol, en la sessió de consell de comú que va tenir lloc ahir a primera hora de la tarda, només admetran el pagament amb targeta de crèdit o mitjançant l’aplicació per a telèfons mòbils del comú. La consellera de la minoria Dolors Carmona va demanar a la cònsol que la corporació engegui una campanya de comunicació per divulgar els canvis que entraran en vigor en el sistema, sobretot entre aquells col·lectius, com el de la gent gran, que encara estan acostumats a fer la majoria de pagaments en efectiu.

D’altra banda, el cònsol menor i conseller de Finances, David Astrié, va informar ahir que el comú va tancar el pressupost del primer trimestre del 2022 amb un dèficit d’uns dos milions d’euros. Pel que fa a l’endeutament registrat el 31 de març d’aquest any, se situa en 22,9 milions, una xifra que correspon al 48,9% de la mitjana d’ingressos de la corporació en els darrers tres anys.

Després de l’exposició dels comptes, Carmona va demanar a Marsol, en el seu torn de paraula, que es faci “una anàlisi dels projectes d’inversió” del comú que permeti descartar-ne “els que no són prioritaris”. La consellera socialdemòcrata va posar d’exemple de projecte no prioritari les obres d’embelliment. La cònsol major, per la seva part, va respondre-li: “Tinc confiança en el país. Cada dia hi ha més obertures de comerços a Andorra la Vella”. Marsol, a més, va afegir que el comú no encarregarà aquest estudi. Marsol va recordar que aquest any tampoc hi haurà focs artificials per celebrar la revetlla de Sant Joan. “Des que soc cònsol només hi ha espectacle de pirotècnia pel Poblet de Nadal, que és l’època de més tranquilitat pel que fa al risc d’incendis”. La mandatària va mostrar-se preocupada per la possibilitat que hi hagi un foc a la parròquia, fins al punt d’afirmar: “Si de mi depengués, les barbacoes dels berenadors s’enderrocarien”.

Més

-Recollida porta a porta

El comú posarà en marxa al setembre una prova pilot de recollida d’escombraries porta a porta a Terra Vella. Les condicions seran semblants a les del sistema que ja funciona al Cedre.

-Reforç de la línia de bus

La corporació ha ampliat la freqüència de la línia de bus comunal de Ciutat de Valls de 20 a 15 minuts i ha reforçat la de la Margineda arran de l’alta demanda que registra el servei.

-Obres de la rotonda

La segona fase de les obres d’embelliment de la plaça de la rotonda començaran en les properes setmanes. Els treballs no tindran afectacions en el trànsit rodat, va assegurar Marsol.

tracking