Neteja del torrent del Prat de la Solana

La corporació va insistir en la necessitat de fer els treballs de manera urgent davant de la previsió de noves pluges

Operaris treballant al torrent del Prat de la Solana de la Massana.COMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va posar en marxa ahir al matí els treballs de neteja al torrent que es va desbordar dissabte passat a causa de les intenses pluges que van caure, provocant inundacions a l’edifici Prat de la Solana, a la parròquia de la Massana. Així ho va explicar el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, que ahir va actuar com a ministre portaveu després de la celebració del consell de ministres, i va indicar que a la zona també es desplaçaran tècnics de Protecció Civil per determinar exactament el que va passar i, d’aquesta manera, impedir que es pugui produir una situació similar.

I és que, tot i que el mateix dissabte es va poder determinar que l’edifici no havia patit danys estructurals, i per tant els inquilins podien tornar al domicili amb l’excepció dels que ocupen els pisos baixos, es vol comprovar de nou in situ que no hi hagi cap tipus de perill. Els veïns de l’edifici afectat van expressar ahir la satisfacció en veure que els treballs de neteja estaven finalment en marxa i després que els dies anteriors mostressin la seva preocupació perquè no s’hagués actuat abans, sobretot tenint en compte la previsió meteorològica de nous episodis de pluja.

Els tècnics de l’empresa contractada pel Govern, així com membres del COEX i operaris del comú de la Massana, van actuar durant la jornada d’ahir per desbloquejar el traçat del torrent, en el qual hi havia encara molts sediments acumulats. Segons va explicar el comú massanenc en un comunicat, durant aquests dies el Govern i la corporació comunal han treballat de forma coordinada per determinar les causes de la inundació i avaluar les característiques i l’abast de la intervenció que s’havia de portar a terme, i que de fet va començar ahir a primera hora del matí. “La intervenció s’havia de realitzar de forma urgent, ja que es preveien més precipitacions i per això hem estat en contacte permanent amb el ministeri d’Ordenament Territorial i el COEX”, va explicar la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa. Durant algun moment del dia d’ahir les pluges van ser fortes, tot i que no tan intenses com les del cap de setmana passat, motiu pel qual es van accelerar els treballs, segons assenyalar el comú massanenc.

Per la seva banda, Torres, preguntat pels mitjans de comunicació, va manifestar ahir que “és evident que el risc zero no existeix” i que es poden registrar situacions com la de dissabte. “El cert és que es porten a terme els manteniments oportuns i en aquest cas concret hem d’estar satisfets sobretot que no s’hagin produït danys personals.” Els veïns reclamen ara que es netegi la terrassa de l’edifici, que va quedar plena de terra i de sediments arrossegats per la pluja, al més aviat possible i, de fet, els treballs poden començar avui.

Operaris durant les tasques de neteja del torrent.

tracking