La fira multisectorial atrau 3.000 visitants en la seva primera edició

El comú està decidit a repetir l’esdeveniment l’any vinent, en què aquest cap de setmana han participat unes 70 empreses i entitats

Un grup de nens jugant amb les grues en miniatura d'Euro Grues.V. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Enfira’t, la primera fira multisectorial d’Encamp, va tancar ahir a les vuit del vespre un cap de setmana en què el comerç de la parròquia ha sortit als carrers del centre del poble per reivindicar-se. El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, va fer una valoració “molt positiva” de l’esdeveniment i va dir que entre dissabte i diumenge unes 3.000 persones, aproximadament, van visitar els diferents estands de la fira. “Faltava un punt de trobada del comerç. L’Enfira’t ens ha permès assolir aquest objectiu”, va afirmar Marot.

Una setantena d’empreses i entitats de la parròquia han participat en la primera edició de l’Enfira’t, que el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica assegura que no serà l’última. “Estem decidits a repetir la fira l’any que ve, sobretot després de l’èxit de la primera edició”, va explicar Marot. De fet, el comú ja ha fet arribar una enquesta de satisfacció a les empreses i associacions que han participat en l’Enfira’t. La corporació mirarà d’incorporar els suggeriments i propostes que els facin en l’edició de la fira de l’any vinent. Les primeres impressions dels participants que aquest cap de setmana han muntat estands als carrers de la vila són “molt satisfactòries”, va assegurar el conseller.

Els espais firals més concorreguts han estat la sala de festes i de congressos del Complex Esportiu i Sociocultural i el passeig de l’Alguer, on hi havia les empreses multisectorials i les del sector de l’alimentació, respectivament. També ha tingut “molt d’èxit”, va assegurar Marot, l’àrea de jocs infantils, situada al pati de l’escola francesa.

Al llarg del cap de setmana les entitats i associacions esportives de la parròquia han organitzat un programa d’activitats per a tots els públics, amb exhibicions, tallers i accions solidàries. Una de les més destacades, ja que era la primera vegada a la història que es feia al Principat, el concurs de gruistes. Organitzat per l’empresa andorrana Euro Grues, especialitzada en el lloguer de grues i altres màquines per a la construcció, el certamen ha servit per posar en valor la professionalitat dels gruistes que treballen al país, que han hagut de manipular la grua torre ubicada a les obres del nou parc de l’Ossa.

L’espai expositiu, de més de 12.000 metres quadrats de superfície, s’ha estès del nou carrer de Prat Gran de l’Areny a la plaça dels Arínsols, passant pel passeig de l’Alguer, la sala de festes i congressos del Complex Esportiu i Sociocultural i el pati de l’escola francesa. L’horari d’obertura ha estat de deu del matí a dues de la tarda i de quatre de la tarda a vuit del vespre i el pressupost que hi ha destinat el comú ha estat de 40.000 euros.

tracking