El parc aquàtic i el rocòdrom del Palau de Gel es posaran en marxa a l'estiu
Les obres del parc aquàtic, el rocòdrom i la cova de ‘boulder’ començaran al gener i les actuacions de millora energètica de l’edifici, a l’abril
El parc aquàtic, el rocòdrom i la cova de boulder, les noves activitats amb què el comú de Canillo pretén atraure més visitants al Palau de Gel i reconduir la delicada situació financera de l’equipament comunal, es posaran en marxa al començament de la propera temporada d’estiu, segons va confirmar ahir a la tarda el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, en la roda de premsa posterior del consell de comú.
L’adjudicació de les obres de construcció de les tres atraccions se sotmetran properament a votació en sessió de consell de comú i s’iniciaran al gener. El termini d’execució dels treballs és d’uns cinc mesos.
Pel que fa a les reformes que s’han de fer a l’immoble per millorar-ne l’eficiència energètica, Camp va informar que es licitaran les properes setmanes. Si es compleix el calendari de la corporació, començaran pels volts de l’abril i tindran una durada d’uns tres mesos. Com que aquestes obres obligaran a tancar el Palau de Gel, el comú vol esperar que hagi passat la temporada d’hivern, el període de més afluència de visitants a les instal·lacions, per fer-ho.
No se supera el pressupost
En conjunt, aquests nous atractius, als quals cal afegir una pista de pàdel, suposaran una inversió de prop d’un milió d’euros, ja que les ofertes presentades no han superat la forquilla de costos que va pressupostar el comú, segons va confirmar ahir el cònsol major. L’objectiu principal de la posada en marxa de les noves activitats és reduir les pèrdues de les instal·lacions a uns 200.000 euros –una xifra assumible per la corporació– d’aquí a quatre anys i aconseguir no generar-ne el 2030. L’any passat el Palau de Gel va generar un dèficit de més de 700.000 euros.
D’altra banda, les inversions que es faran a l’edifici del Palau de Gel per millorar-ne l’eficiència energètica permetran estalviar uns 230.000 euros anuals en consum de gasolina, gas i electricitat, segons els càlculs de la corporació, i sempre que els preus de l’energia no pugin encara més. Les obres costaran uns 3,1 milions d’euros i inclouran la instal·lació d’una petita central fotovoltaica a la coberta, entre altres millores.
La voluntat de la corporació és que l’equipament esdevingui el punt de trobada al Principat per als amants de les activitats ludicoesportives indoor.
Els concursos de les obres del parc aquàtic, d’una banda, i del rocòdrom i la cova de boulder, de l’altra, van convocar-se al final de juny. El període per presentar ofertes es va tancar el 4 de setembre. Només dues empreses, una per concurs, van presentar-hi propostes. Ara seran les encarregades d’executar el projecte.
+
Superàvit
El comú tanca el segon semestre amb un superàvit de prop de 7,2 milions d’euros.
Nova societat
Una nova societat passarà a ser la titular de dos terrenys d’Ensisa que no formen part del domini esquiable de Soldeu-el Tarter
MENYS HORES DE LLUMS DE NADAL PER ESTALVIAR
El consell de comú va aprovar la reducció del 30% de la despesa en l’enllumenat de Nadal, una mesura que s’alinea amb la necessitat d’estalvi i eficiència energètica forçada per la inflació. Amb aquesta intenció, el consell va adjudicar els llums de Nadal per un import de 85.000 euros anuals fins al 2026. Seguint les mesures proposades pel Govern, la reducció no només és econòmica, sinó també d’estalvi energètic, ja que la durada de l’encesa de llums serà mínima i es reduiran les hores d’enllumenat a la parròquia.