Mortés, convençut que el vial de la Massana beneficiarà la parròquia

El cònsol major afirma que la desviació “ajudarà a millorar la circulació”El cònsol major afirma que la desviació “ajudarà a millorar la circulació”

Trànsit dens a la CG-3.MOBILITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’anunci fet dilluns pel cap de Govern, Xavier Espot, en el marc del debat d’orientació política que el projecte de desviació de la Massana es començarà a construir aquesta legislatura agrada al cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés. “No puc més que veure’l d’una manera molt positiva”, va afirmar el mandatari ordinenc en declaracions al Diari. L’executiu preveu una inversió de 18 milions, una xifra substancialment inferior als 60 milions pressupostat inicialment en el pla sectorial de noves infraestructures viàries.

Mortés es mostra convençut que el desviament, que prescindeix del túnel de la Serra de l’Honor, “ajudarà a millorar la circulació cap a Ordino” i, per tant, “beneficiarà els ciutadans de la parròquia”.

La proposta del Govern no ha estat rebuda de la mateixa manera per la resta de representants comunals. No ha agradat, sobretot, al cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, que va reiterar al Diari que si hi ha una inversió en infraestructures prioritària en aquests moments és la que permetria acabar el vial lauredià, la via d’accés principal al país. El màxim representant del comú va recordar que, segons els càlculs del Govern, “el 80% dels turistes que arriben al Principat” ho fan per la CG-1, la via que comunica Andorra la Vella amb la frontera del riu Runer i amb Catalunya.

Per la seva banda, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, es mostra “molt satisfeta” que l’executiu hagi trobat finalment una solució als problemes de mobilitat que afecten la parròquia i que l’eixample de la CG-3 a l’entrada de la parròquia només ha alleugerit parcialment.

Cal recordar que, tot i que es tracta d’una projecte del Govern, el comú de la Massana participarà en la construcció d’un tram del nou vial.

tracking