El comú reclama el pagament de quotes de la llar d'infants del 2019

Les famílies apunten a un error del sistema informàtic i creuen que és “injust”

Inauguració de la guarderia de Canillo.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Famílies d’exalumnes de l’escola bressol comunal de Canillo denuncien que el comú els reclama el pagament de quotes del 2019 perquè suposadament haurien quedat impagades. Es tracta d’una vintena de pares i mares que, en alguns casos, han comprovat que no se’ls va cobrar algunes tarifes, mentre que altres asseguren que poden justificar tots els pagaments. Fins i tot hi ha famílies que indiquen que se’ls reclama imports corresponents de dates en què el seu fill ja no estava inscrit a la llar d’infants de la parròquia. En tots els casos, les famílies denuncien que se’ls reclami el pagament de factures de fa tres anys.

La quota completa de l’escola bressol comunal és d’uns 350 euros mensuals. Segons van explicar fonts al Diari, els imports que el comú demana tres anys més tard pugen fins a 1.000 euros en els pitjors dels casos. Les mateixes fonts afirmen que algunes famílies han efectuat els pagaments per “por de represàlies”, mentre destaquen les dificultats de moltes famílies per afrontar aquests pagaments tres anys més tard, en un moment en què no els tenien previstos. A més, diuen que no estan d’acord a haver de pagar per un error de l’administració. “Pensem que és injust. Nosaltres no hem de ser responsables, un cop més, dels errors del comú”, van al·legar les fonts esmentades.

Segons van explicar, tot plegat es tractaria d’un error del programa informàtic, que es va canviar el 2019. El programari no hauria processat alguns pagaments, mentre que altres que s’havien fet no haurien quedat registrats i fins i tot hauria emès factures un cop acabada la relació amb l’escola bressol.

Fa uns vuit mesos, la guarderia va trucar a les famílies, segons afirmen, per informar-les dels pagaments que suposadament haurien quedat pendents. La notícia següent va ser fa dues setmanes, quan el departament de finances del comú hauria contactat els afectats per reclamar-los els pagaments esmentats. Segons van informar les fonts consultades, la llar d’infants i el comú haurien posat facilitats per efectuar els pagaments. Tanmateix, les famílies denuncien que es tracta d’un error de l’administració i que no volen haver de pagar. Ara mateix, indiquen que no saben com evolucionarà la qüestió i estan a l’expectativa.

tracking