El Festival de titelles celebra els 20 anys

El comú programa vuit representacions i manté la col·laboració amb les escoles

Un representació del Festival de titelles de l'any passat.COMÚ D'ENCAMP

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Festival de titelles d’Encamp i el Pas de la Casa compleix 20 anys i ho fa amb cinc obres teatrals per a públic infantil i un programa escolar per portar els estudiants de la parròquia i d’altres centres del sistema espanyol al teatre el 20 i 21 d’octubre. El cònsol menor, Jean-Michel Rascagneres, va destacar ahir que “els titelles són un art mil·lenari, amb molta tradició a la Grècia antiga, la Xina, el Japó...”, fent referència a la importància d’aquesta disciplina artística.

Així, la primera obra, en col·laboració amb l’ambaixada d’Espanya, serà Nube Nube, de la companyia Periferia Teatro. L’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, va destacar que hi assistiran “prop de 270 alumnes del sistema educatiu espa­nyol i 126 alumnes de l’escola andorrana d’Encamp”. L’obra és un joc poètic sobre la idea de l’amor romàntic que se’ns transmet des de la infància, inspirat en el conte de La sireneta. La següent, que es representarà el 21 d’octubre, serà Que deviennent les ballons lâchés dans le ciel?, de la companyia Objet Direct, en col·laboració amb l’ambaixada de França. Aquesta peça teatral posa en dubte què passa amb les coses que perdem. L’obra proposa d’una manera divertida i poètica respostes a les múltiples desaparicions que viu cada nen.

La segona part del Festival de titelles, oberta a tothom, tindrà lloc el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre, on es representaran cinc obres de titelles entre Encamp i el Pas de la Casa. Dissabte es representarà l’obra La Jana i els tres ossos, del Centre de Titelles de Lleida, una versió del conte popular Rínxols d’Or narrada amb titelles, ombres i cançons. Després es representarà Giravolta titelles, de la Companyia Galiot Teatre, que convida els assistents a participar en els diferents contes d’una manera interactiva.

Al Pas es representarà El Ratolí Pérez, a les cinc de la tarda a la sala de festes. L’obra, de la Companyia Tutatis, explica la història d’en Pérez, amb l’objectiu de treballar valors com els hàbits en higiene bucal i l’amistat.

El festival acabarà diumenge amb tres representacions: Mozart­land, una obra en format de concert-espectacle que convida a entrar a l’habitació de jugar del petit Mozart i la seva germana Nannerl, interpretats per dos nens de carn i ossos, Giravolta titelles i L’endrapasomnis, de la Companyia Príncep Totilau, una història onírica i màgica que parla de la por, del valor terapèutic dels contes i de com busquem solucions ben lluny quan la resposta pot ser dins de nosaltres mateixos.

tracking