Productes de proximitat del Pirineu per la Mostra Gastronòmica

El 30è aniversari de l'edició se celebrarà el 13 de novembre i hi haurà xerrades i degustacions

Presentació de la mostraComú d'Ordino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 30è aniversari de la Mostra Gastronòmica d'Andorra, que tindrà lloc el diumenge 13 de novembre a l'ACCO(AndorraCongrés Centre Ordino) tindrà com a principal atractiu el saló 'OrdinoGourmet, un tast dels Pirineus', segons informa el comú ordinenc en un comunicat. Així, l'exposició i venda de productes de proximitat provinents d'un radi de menys de 150 quilòmetres, anirà acompanyada de xerrades i degustacions a càrrec dels seus productors artesans. El saló, organitzat perMenja't Andorra, es farà el divendres 11 i el dissabte 12 de novembre, al poble d'Ordino en tres espais diferenciats. A l'Era Rossell, hi haurà deu expositors, sis procedents del Pirineucatalà, entre els quals destaca L'Escairador que recupera el cultiu tradicional del blat de moro; l'olid'ElSolà d'Ares, de l'Alt Urgell o el caviar de la Vall d'Aran que presentaràNacarii. Al pati de l'Era, hi haurà un lloc reservat per a la cervesa artesana amb presència de quatre productors nacionals i un del Pallars Jussà,CtretzePirineus. I la sala La Buna es transformarà en unGastrolabamb tasts, degustacions i xerrades per ampliar el coneixement dels productes. En aquest sentit, es farà una xerrada sobre la tòfona de NoiretBlanc amb la xerrada 'Que no et prenguin el pèl amb la tòfona', a càrrec de ClaraBusom(11/11, 16.30 h); de la xocolata amb 'Introducció al món del cacau i degustació de delicadeses de xocolata' (12/11, 17.30 h) ambXocland; de les melmelades artesanes d'El Pastador; els vins d'altura deCasusBelli, o el pa de l'Espícula amb el taller 'El forn salvatge: tornem a fer el pa com abans' (11/11,18h).

La corporació destaca que enguany, la sostenibilitat és un dels criteris que li donen valor afegit a l'esdeveniment, pel compromís de tots els productors i la generació zero de residus, a més del component solidari, amb la donació del'1% de les vendes a una ONG, que serà la d'Unicef.

La Mostra Gastronòmica d'Andorra celebra el 30è aniversari amb la participació dels col·laboradors i el format habitual, on el públic podrà degustar a la Mostra, les diferents propostes d'una vintena de restauradors del país, pastissers i distribuïdors de vins i licors. L'ens ordinenc recorda que el dimarts 18 d'octubre es posaran a la venda les entrades, al mateix preu que en edicions anteriors. D'altra banda, la venda anticipada costarà 35 euros, el mateix dia 40 euros i un preu únic de 20 euros, per als infants de 4 a 12 anys.

tracking