LAUesport tindrà un canviador inclusiu per a persones amb assistència en l'higiene

El projecte compta amb el suport de la Creu Roja i l'"Asociación española de Cambiadores Inclusivos" i té un cost de 30.000 euros

Presentació del nou equipamentComú de Sant Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Julià de Lòria serà el primer indret del país en disposar d'un canviador inclusiu, concretament alcentre esportiu de LAUesport, segons destaca el comú lauredià en un comunicat. Aquest equipament és unsanitari accessible amb un vàter, lavabo, dutxa i llitera combinats en un espai per a ús de persones amb grans i/o complexes necessitats d'assistència en la higiene, que requereixen l'ajuda de fins a dues persones. El bany engloba molts col·lectius, des de persones de la tercera edat fins a les que tenen discapacitats divverses. A més, la corporació destaca que serà l'únic del món en disposard'un sanitari fix per a persones amb ostomia, és a dir, aquelles que porten una bossa en la qual, mitjançant una cirurgia a l'abdomen, dipositen els excrements o bé l'orina.

El projecte ha estat possible arran de l'acord del comú amba

"Asociación española de Cambiadores Inclusivos" i que compta amb el suport de la Creu Roja Andorrana.El cost total de la instal·lació serà de 30.000 euros dels quals la Creu Roja assumirà 10.000 i la resta el comú.

tracking