Parròquies

Augment de les intervencions silvícoles a la Massana

Els treballs a la pista del pla de l'Estany finalitzaran aquesta setmana i es procedirà a sanejar una zona d'Escàs i el vedat de Xixerella

Treballs silvícoles a la MassanaComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs silvícoles realitzats pel comú de la Massana s'han duplicat aquesta temporada, segons assegura l'ens en nota de premsa. La voluntat és de "recuperar la cultura de la gestióforestalper poder tenir uns boscos amb bona salut", segons apunta el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, SergiGueimonde, que remarca també la importància d'establir perímetres de protecció en les zones boscoses properes a nuclis habitats per evitar incendis.

El comú recorda que durant la primavera i l'estiu es van portar a terme tres intervencions previstes, però durant la sessió de consell del setembre es va aprovar una nova partida per fer-ne tres més. De fet, aquesta setmana s'estan acabant els treballs de neteja a la pista del pla de l'Estany i en les pròximes setmanes es realitzaran a Escàs, en una zona que va quedar malmesa per les tempestes, i al vedat deXixerella, per tal d'afavorir la cria de l'isard.

El sanejament compta amb un pla d'enginyeria que estableix els criteris a seguir, com la tala només d'arbres poc vigorosos, amb capçades desequilibrades, que posen en perill la salut del bosc i podrien produir danys personals en cas de caiguda, segons concreta el comú.

tracking