El comú farà una consulta sobre l'embelliment del nucli urbà

La idea amb què treballa la corporació és que la zona afectada sigui l’avinguda Verge de Canòlich, tot i que l’última paraula la tindran els ciutadans

Plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Feia mesos que la proposta figurava a l’agenda dels cònsols. Ara ja està més a prop d’esdevenir una realitat. El comú de Sant Julià de Lòria organitzarà un procés participatiu perquè els ciutadans puguin definir com s’haurà d’embellir el nucli urbà de la parròquia. La idea amb què treballa la majoria és que la zona afectada pel projecte englobi l’eix comercial principal de Sant Julià, és a dir, l’avinguda Verge de Canòlich, incloent-hi la plaça de la Germandat. Tot i això, la cònsol menor, Mireia Codina, va apuntar ahir en declaracions al Diari que “l’última paraula” la tindran els lauredians. “Si, per posar un exemple, veiéssim que els ciutadans ens demanen que es faci una intervenció a l’avinguda Francesc Cairat, la prioritat del comú seria aquesta”, va detallar la mandatària.

El format del procés participatiu serà semblant al que va culminar el març d’aquest any amb la inauguració del parc infantil de Camp de Perot. En aquell cas, la consulta va arrencar el novembre del 2020 i hi van prendre part els alumnes dels centres escolars de la parròquia i els veïns de la zona. Després de recollir les propostes, el comú va fer-ne una selecció tenint en compte criteris tant econòmics com de viabilitat tècnica. Codina va puntualitzar que les característiques de la consulta sobre l’embelliment del nucli urbà encara s’han d’acabar de definir. L’objectiu del comú és engegar el projecte abans de final d’any.

El procés participatiu que va concloure amb la creació del parc infantil de Camp de Perot va ser una prova pilot per incloure els ciutadans en l’elaboració de projectes. El cònsol major, Josep Majoral, ja va anunciar al març que la prova havia estat “un èxit” i que en aquesta legislatura s’organitzaria un altre procés semblant.

L’organització de la consulta ha estat adjudicada a Glop de Blau, segons consta en el butlletí del BOPA d’ahir. L’empresa dona suport actualment al departament de comunicació del comú arran d’una baixa de maternitat. L’adjudicació, que s’ha fet per un import de 12.968 euros, finalitza el 31 de desembre i ha estat feta per contractació directa. Aquest procediment, previst a la llei, permet, en alguns casos, que l’administració adjudiqui un projecte sense haver de sotmetre’l a concurs.

El futur del nucli urbà de Sant Julià és una qüestió que també preocupa el grup de la minoria al comú, Desperta Laurèdia. El conseller Cerni Cairat, membre de la formació, ha reiterat en múltiples ocasions, tant en declaracions a aquesta publicació com en consells de comú, que cal fer una reforma general del centre de la parròquia. El representant comunal proposa una remodelació de l’avinguda Verge de Canòlich amb la pacificació com a objectiu principal. Recentment, a més, Cairat va alertar del mal estat del paviment de la plaça de la Germandat.

CLAUS

1 Embelliment del centre de la parròquia

El procés participatiu permetrà als ciutadans definir com s’haurà de fer l’embelliment del nucli urbà del poble de Sant Julià.

2 Un procés semblant al de Camp de Perot

El procés participatiu serà semblant al que va culminar el març d’aquest any amb la inauguració del parc infantil de Camp de Perot.

3 Adjudicació per contractació directa

L’adjudicació del projecte s’ha fet per contractació directa i un import de 12.968 euros. L’empresa que se n’encarregarà és Glop de Blau.

tracking