Festa d'inauguració del carrer la Llacuna.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un espai “molt digne i endreçat”. Amb aquesta expressió va definir ahir a la tarda la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, el nou carrer la Llacuna. La mandatària va fer aquestes declaracions en l’acte d’inauguració de la reforma i embelliment del vial, una festa amenitzada pel grup de versions andorrà Els Senyora en què no va faltar un tall de coca i una tassa de xocolata desfeta per a tothom.

Marsol va recordar que fins ara la Llacuna era un carrer “mal enquitranat i sense voravies”. Els treballs al vial, que van començar al maig, han permès substituir el paviment, l’enllumenat públic i el mobiliari, instal·lar una minideixalleria i reforçar l’enjardinat, així com arranjar l’accés al rec del Solà pel camí dels Espuis. “Els veïns estan molt agraïts del canvi que ha fet el carrer. És un canvi important”, va afirmar la cònsol major, que va acudir a l’acte acompanyada pel cònsol menor, David Astrié, i diverses consellers, tant de la majoria com de la minoria.

Aquest carrer residencial, que connecta els carrers mossèn Cinto Verdaguer i mossèn Enric Marfany a l’entorn de la plaça Guillemó, prioritzarà el pas dels vianants, si bé es permetrà el pas dels vehicles dels veïns i les càrregues i descàrregues.

A PEU

La reforma i embelliment de la Llacuna s’emmarca en la política comunal per millorar l’estat dels carrers de la parròquia i crear nous espais que donen prioritat als qui es desplacen a peu. En aquest sentit, Marsol va recordar que des de fa unes setmanes hi ha en marxa unes obres al carrer Esteve Dolsa, a la zona dels Marginets. A més, la cònsol major va assenyalar que al barri de Prada Ramon se seguirà el camí iniciat amb la remodelació del carrer Callaueta i aquest mandat algun altre carrer deixarà de tenir circulació rodada i serà exclusivament per a vianants. Una altra de les obres importants en marxa, va recordar la màxima representant del comú de la capital, és la reforma i embelliment del carrer Prat de la Creu.

Les obres al carrer la Llacuna han costat poc més de mig milió d’euros.

tracking