Una cinquantena de parades recuperen la normalitat de la fira del bestiar

El cònsol major, Francesc Camp, ha destacat que la festivitat es pot tornar a desenvolupar en codicions prepandèmiques

Les autoritats a la Fira del Bestiar i ArtesaniaGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fira del bestiar de Canillo, l'única considerada patrimoni immaterial, ha acollit avui una cinquantena de parades en unes dades que permeten retornar a la situació prepandèmica. Així ho ha destacat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, que ha assenyalat el desenvolupament de la fira sense l'ús de mascareta ni distància de seguretat. A més de les parades, Camp també ha destacat els 200 caps de bestiar presents avui, una xifra similar a la de l'any passat.

En aquest sentit, el cònsol major ha destacat que "continua preocupant el relleu generacional" del sector de la ramaderia, motiu pel qual es continua endavant amb l'estudi de possibles solucions del comú conjuntament amb l'Arieja.

El cap de Govern, Xavier Espot, també ha estat present a la fira i ha assenyalat a través de les xarxes socials que des del Govern i els comuns "volem seguir acompanyant al sector primari del país".

La Fira de l'Ostra torna després de dos anys

La parròquia va recuperar ahir la Festa de l'Ostra -que no es va celebrar en les dues darreres edicions arran de la pandèmia-una festivitat ques’emmarca en l’agermanament de Canillo amb Arès, població situada a la conca d’Arcaishon (departament de la Gironda, regió de la Nova Aquitània), segons recorda el comú canillenc. Així, el sopar popular va tenir lloc a l’aparcament dels Refugis i va comptar amb una degustació d’ostres i de productes d’Andorra com ara fricandó de vedella amb bolets i patates.

Fira del Bestiar i Artesania de Canillo

El sopar va tenir lloc a l'aparcament dels Refugis

tracking