Reportatge

Seguir pasturant

La fira del bestiar de Canillo retorna sense restriccions per la Covid amb la mirada posada en el relleu generacional del sector de la ramaderia

La fira del bestiar de Canillo.COmú de canillo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Fira del Bestiar de Canillo va tornar ahir sense restriccions, però amb una preocupació que ja ve de més enllà de la pandèmia: el relleu generacional en el sector de la ramaderia. “Estem més o menys en la mateixa xifra de caps de bestiar que l’any passat”, va explicar ahir el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, que va destacar que a la parròquia el nombre de ramaders no varia substancialment (amb uns 200 caps de bestiar). “Ni en guanyem ni en perdem, estem estables”, va remarcar. Una situació, però, que al líder parroquial el preocupa. “Ens preocupa el futur i el relleu generacional; treballem amb l’Arieja per veure si podem trobar-hi solucions i a final d’any tindrem resultats per veure com podem afrontar el futur”, va destacar Camp. De fet, la parròquia no només aposta per buscar solucions pel que fa a la ramaderia, sinó que també en busca en tot el sector agrícola. Així, Camp va defensar la necessitat de “diversificar” el sector consolidant productes com la mel, que ja té una important presència a la parròquia.

“És el primer any des de la pandèmia que podem desenvolupar aquest tipus d’activitats”, va recordar també el cap de Govern, Xavier Espot, que va defensar que aquesta fira permet “donar a conèixer el nostre sector primari, perquè Andorra no s’explica sense segles d’economia agrària; cal trobar vies perquè aquest sector pugui continuar prosperant”.

Més enllà de la situació de futur, a la fira d’ahir també es va poder veure una cinquantena de parades que buscaven posar en valor el teixit associatiu de Canillo, així com els oficis més tradicionals, que ja gairebé no es desenvolupen.

tracking