El comú adjudica els treballs d'enderroc de la plaça de braus

Els treballs tindran una durada prevista de sis setmanes i un cost per a la corporació de gairebé 170.000 euros

L'edifici de la plaça de braus.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A començament de l’any vinent el paisatge de Prada Casadet haurà perdut un dels elements arquitectònics que l’han identificat des de mitjan anys setanta del segle XX. El comú d’Andorra la Vella ja ha adjudicat les obres d’enderroc de l’edifici de la plaça de braus, segons va fer-se públic ahir al BOPA. L’adjudicatària dels treballs, que tenen un termini d’execució de sis setmanes i un cost per a la corporació de 169.710,93 euros, és l’empresa Locubsa. La intervenció va licitar-se a començament de setembre i les empreses van disposar fins al 29 d’aquest mes per presentar ofertes.

L’enderroc de l’edifici de la plaça de braus, situat en una parcel·la privada de 7.679 metres quadrats, és el pas previ necessari perquè pugui portar-se a terme la remodelació de la zona de Prada Casadet planificada pel comú. L’espai ha estat arrendat a la corporació per un període de dos anys.

MÉS PROJECTES

Una de les primeres actuacions que es faran en aquest espai és l’ampliació del carrer Doctor Vilanova, el vial que connecta l’avinguda Tarragona amb la rotonda de l’edifici administratiu de Govern. La corporació comunal ja ha redactat el projecte que transformarà una de les portes d’entrada al centre històric d’Andorra la Vella i a la part alta de l’avinguda Meritxell en un carrer de tres carrils.

Encara que la cònsol major, Conxita Marsol, no creu que les obres puguin treure’s a concurs abans de final d’any, l’objectiu de la mandatària és que estiguin enllestides abans del juliol de l’any vinent. Haver acabat els treballs al començament de l’estiu del 2023 permetria a Andorra Turisme i al Cirque du Soleil planificar amb antelació l’emplaçament de la vela de circ que acollirà, com cada any, l’espectacle de la companyia canadenca.

L’enderroc de la plaça de braus també permetrà ampliar el nombre de places de l’aparcament de Prada Casadet.

L’altra intervenció que es farà a la zona és la rehabilitació de l’estructura del viaducte del carrer Doctor Vilanova, que en alguns punts s’ha deteriorat i podria suposar un risc per a la seguretat. Aquests treballs és previst que comencin al novembre i que s’allarguin per un període de nou mesos. Mentre durin les obres, que tenen un cost previst d’1,9 milions d’euros –l’import podria ser més alt arran de la pujada del preu dels materials de construcció–, el tram es tancarà totalment a la circulació.

REPORTATGE

Mig segle d’història La plaça de braus és l’últim vestigi de la tauromàquia al Principat. Inaugurada el 8 de setembre, Dia de Meritxell, del 1974 –és a dir, fa 48 anys–, l’aleshores anomenat Luna Park, que incloïa altres atraccions annexes, va ser durant un temps l’única plaça de braus coberta del món. Aquestes instal·lacions substituïen la Monumental d’Escaldes, estrenada el 21 de maig del 1961, i en solucionaven un problema que l’havia tenallat des del començament: haver d’anul·lar espectacles per les condicions meteorològiques. A partir del final dels anys setanta l’afició per les corrides va començar a esllanguir-se i l’edifici va canviar de funció. La plaça de braus ha estat utilitzada primer com a sala de concerts i altres esdeveniments multitudinaris i, després, com a com a taller i dipòsit de vehicles del COEX i com a centre de vacunació durant la pandèmia.

tracking