La Massana tancarà els llums de les urbanitzacions entre la 1 i les 5 de la matinada

La mesura té com a objectiu reduir el consum energètic

Sessió de consell de comú a la MassanaComú de la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana apagarà l'enllumenat a les urbanitzacions entre la una i les cinc de la matinada. Ho ha anunciat la cònsol menor, Eva Sansa, en el consell de comú celebrat avui al matí. En la sessió s'ha aprovat un suplement de crèdit per un import de 130.000 euros. D'aquests, 21.000 serviran per finançar la compra de temporitzadors que permetran automatitzar el tancament dels fanals, mentre que 75.000 euros permetran substituir les bombetes ordinàries de la xarxa d'enllumenat comunal per llums LED, de més baix consum. La resta de diners s'invertiran en la reparació de fanals.

Sansa ha explicat que les mesures tenen com a objectiu reduir el consum energètic de l'enllumenat i els edificis comunals fins al 15%. Aquest és el propòsit que s'han fixat els comuns i el Govern en el conveni per la reducció de la despesa energètica que signaran pròximament. La cònsol major ha recordat que el comú ha apagat un dels llums dels fanals dobles de les avingudes de Sant Antoni, delRavelli del Través i un fanal de cada dos a les urbanitzacions.

En el consell de comú d'avui també s'han licitat les obres de les noves oficines de tràmits del comú. Si es compleixen els terminis, entre el febrer i el març de l'any vinent el servei estarà situat a la planta baixa de l'edifici laCloseta. El canvi d'ubicació, del primer pis a peu de carrer, farà "més còmode per als ciutadans" l'accés al servei, ha assenyalat Sansa. A més, l'espai de les oficines serà més gran i tindrà tres punts d'atenció al públic, mentre que fins ara en tenia dos.

Un altre dels punts destacats de l'ordre del dia ha estat l'aprovació d'un suplement de crèdit de 12.000 euros per renovar les taules, les cadires, les prestatgeries i els elements de separació de la sala infantil de la biblioteca comunal Antoni Morell.

tracking