La millora del Palau de Gel s'adjudicarà abans de final d'any

Les obres per fer més eficients les instal·lacions començaran al febrer a la piscina i continuaran a l’abril a la pista

'Render' de com quedarà el parc aquàtic del Palau de Gel.COMÚ DE CANILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Canillo adjudicarà les obres de millora de l’eficiència energètica del Palau de Gel abans de final d’any. Sempre, és clar, que almenys una de les ofertes presentades per les empreses s’ajusti al projecte del comú. Segons van confirmar ahir al Diari fonts de la corporació, l’equip de govern està acabant de polir els últims detalls del plec de bases del concurs i preveu licitar els treballs d’aquí a poc.

Si els terminis previstos pel comú es compleixen i no hi ha cap imprevist d’última hora, les obres per millorar l’eficiència de l’immoble que acull l’equipament esportiu començaran al febrer per la piscina. A l’abril s’iniciarà la reforma de la pista de gel.

Al febrer també començarà la transformació de la piscina en un parc aquàtic. Tal com va explicar el comú a l’abril en la reunió de poble de presentació del projecte, el nou atractiu del Palau de Gel estarà equipat amb tres tobogans visibles des de l’exterior. La voluntat de la corporació és que les dues obres projectades a la piscina –les de millora energètica i les de construcció del parc aquàtic– avancin en paral·lel perquè l’espai pugui reobrir al més aviat possible.

D’altra banda, abans del 2023 els usuaris del Palau de Gel ja podran gaudir de dues de les noves activitats que oferirà l’equipament. Es tracta del rocòdrom i la cova d’escalada de bloc –dues instal·lacions per a la pràctica de l’escalada–, que s’acabaran de construir al desembre.

La posada en marxa de les noves activitats i les obres de millora de l’eficiència energètica de l’edifici del Palau de Gel tenen com a objectiu atraure més visitants a l’equipament i, gràcies a l’augment dels ingressos, reconduir-ne la situació financera. Segons el calendari amb què treballa la corporació, els treballs s’allargaran uns tres mesos. Per tant, les noves instal·lacions podrien obrir al públic al començament de la propera temporada d’estiu, just abans d’un dels períodes de l’any en què la parròquia acull més turistes.

El 2021 el Palau de Gel va registrar unes pèrdues d’uns 700.000 euros. Segons el comú, les inversions fetes a les instal·lacions, d’uns cinc milions d’euros, permetran reduir el dèficit de l’equipament fins a uns 200.000 euros anuals d’aquí a quatre anys i aconseguir no generar-ne a partir del 2030.

CLAUS

1. Adjudicació de la millora energètica

Les obres per millorar l’eficiència energètica del Palau de Gel s’adjudicaran abans de final d’any i començaran al febrer per la piscina.

2. Construcció del parc aquàtic

La construcció del parc aquàtic, amb tres tobogans visibles des de l’exterior, també arrencarà al febrer.

3. Noves activitats per a escaladors

El rocòdrom i la cova d’escalada de bloc, dues activitats per a la pràctica de l’escalada, estaran enllestides al desembre. Actualment estan en construcció.

tracking