Recollida de firmes a Anyós per demanar seguretat viària

Residents del poble massanenc es mobilitzen en considerar que ni el Govern ni el comú ha contestat les seves reivindicacions

Els veïns es queixen de l'elevada velocitat a què circulen alguns vehicles.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns d’Anyós estan preparant una recollida de signatures, que posaran en marxa de manera imminent abans que acabi el mes de novembre, per reclamar que s’adoptin solucions davant de la problemàtica que suposa que molts vehicles circulen per la zona a més velocitat de la permesa, cosa que pot originar situacions de perill. Per la seva banda, el Govern va indicar, quan aquest diari li va preguntar per aquesta problemàtica del poble massanenc, que des de Mobilitat s’ha contactat amb el cos de policia i s’ha acordat intensificar la presència policial en aquella zona.

Aquesta nova iniciativa dels veïns es pren després que, segons han explicat, no hagin rebut cap tipus de resposta per part de les autoritats, siguin nacionals o comunals, amb referència a les seves demandes. “La situació és com la d’ara fa un any, quan ens va convocar el comú”, va manifestar un dels portaveus dels veïns. Alguns dels residents del poble han estat penjant vídeos a les xarxes socials en què es posa en relleu la perillositat que implica que habitualment hi hagi molts vehicles que circulen a més velocitat de la permesa, que és de 30 quilòmetres per hora. “La veritat és que estem decebuts perquè ningú ens ha dit que s’estiguin buscant solucions”, afirma el mateix veí. En aquest sentit, afegeix que “si hagués vingut algun tècnic del comú, estaríem més contents, però el fet és que tenim la sensació que el comú no es preocupa per nosaltres i que el comú i el Govern s’estan passant la pilota”.

Per aquesta raó, els veïns estan ja mantenint reunions entre ells per procedir a una recollida de firmes que tindrà com a objectiu “demanar solucions en general, ja que nosaltres no podem apostar per una o altra mesura”. En aquest sentit, un dels “rumors” que corren en els últims dies entre els residents, que no té cap oficialitat, és que una possible acció seria la instal·lació d’algun pas elevat, que obligués els vehicles a reduir la velocitat, “però nosaltres no sabem si aquesta pot ser la solució”. En cas que no siguin escoltats, els veïns no descarten portar a terme més endavant una seguda a la carretera com a acció de protesta i per reivindicar actuacions concretes. “La seguda seria l’última acció a portar a terme i ara ens estem centrant a comunicar a tots els veïns el que estem fent i iniciar la recollida de firmes”, va assenyalar el portaveu veïnal.

Els veïns entenen que caldria aplicar mesures concretes de manera urgent abans que pugui succeir qualsevol desgràcia, com ha estat a punt de passar alguna vegada. Amb relació a les demandes veïnals, el comú va manifestar que una possible solució seria la instal·lació d’un pas elevat i també que s’agiliten els tràmits per fer les obres de desviament tan aviat com sigui possible.

CLAUS

1 Vídeos a les xarxes com a denúncia

Alguns veïns es van reunir ja fa un any amb el comú però es queixen que no s’hagi fet cap actuació, raó per la qual han penjat vídeos a les xarxes que evidencien el perill.

2 Un possible pas elevat com a solució

El comú ha explicat que entre les possibles accions hi ha la instal·lació d’un pas elevat al poble, tot i que no se sap encara quina seria la millor ubicació.

3 Anunci recollida de firmes

Els veïns s’estan mobilitzant per portar a terme una recollida de firmes en no haver rebut una resposta concreta ni del Govern ni del comú a la problemàtica denunciada.

tracking