El comú preveu ara que el projecte Caldes s'acabi a final de l'estiu vinent
El calendari s’ha escurçat perquè els treballs de diferents trams es poden fer alhora
Els treballs que han de canviar la fesomia de l’entorn del que l’actual majoria comunal ha batejat com a Espai Caldes –i que primer va ser el CIAM i ArtalRoc quan l’ocupava la sala d’exposicions del Govern– van arrencar el 12 de novembre i la previsió comunal és que, pendent d’alguns serrells finals com la pavimentació, l’obra important hagi finalitzat ja a final de l’estiu vinent. Es tracta d’un calendari d’execució força més optimista del que s’havia plantejat inicialment, que eren 16 mesos, i es deu al fet que s’ha acordat amb l’empresa adjudicatària de les obres poder dur a terme simultàniament les diferents actuacions previstes.
Els treballs han començat amb el desmuntatge del passeig del Riu i de la placeta del Madriu i en breu també s’ha d’enderrocar el pont metàl·lic que travessa el riu des de l’Espai Caldes per recuperar la visibilitat del pont d’Engordany. A principi d’any també començaran els treballs relacionats amb els accessos a l’Espai Caldes, ja que baixaran a peu de carrer tant les escales com l’ascensor. L’edifici –que ara exhibeix una exposició d’Eve Ariza– no acollirà cap activitat entre el gener i l’estiu per l’afectació de les obres. La cònsol major va detallar que les dues placetes afectades per la remodelació, la dels Safarejos i la del Madriu, estaran acabades al juliol i al setembre, respectivament. La del Madriu és la que tindrà la bassa amb l’escultura de Javier Balmaseda –autor de la idea sobre la qual s’articula el projecte d’embelliment i que té com a eix vertebrador l’aigua– i Gili va detallar que la construcció de la bassa arrencarà al març, mentre que l’escultura s’ha d’instal·lar a l’agost. Tota la remodelació del passeig del riu, que arriba fins al pont d’Engordany, s’ha d’acabar durant l’estiu del 2023. “Al setembre hauria d’estar enllestit tot el més important”, va detallar la cònsol, tot i que va matissar que “apostem perquè tot ha de ser així, però un imprevist sempre pot passar i això no ho podem preveure”.
La inversió serà de prop de cinc milions i la cònsol va precisar que “el que costa car és l’obra d’enginyeria, la part artística no és la més costosa”. Es tracta d’un dels projectes més rellevants del mandat i, si el calendari no s’altera, la inauguració arribarà abans del període electoral. L’objectiu és revitalitzar la part alta i fer-ho utilitzant una de les senyes d’identitat de la parròquia: l’aigua termal. “S’alimenta amb l’aigua que tenim, estem a tocar de la captació”, va recordar Gili.