La recompra de preferents d'EMAP finalitzarà el 2026, un any abans del previst

L'estació de Pal.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana va aprovar ahir una nova recompra d’accions preferents d’EMAP, la societat gestora de Pal Arinsal. Una adquisició per valor d’1,4 milions que es formalitzarà a principi de l’any que ve i que suposarà que la corporació tornarà a ser titular del 70% de les participacions emeses al seu dia i subscrites per les entitats bancàries del país. L’administració comunal va fer una emissió inicial de 19 milions el 2013 i quedarà un saldo de 5.864.500 euros per recuperar. El conseller de Finances, Jordi Areny, va explicar que el procés de recompra finalment acabarà el 2026, un any abans del que s’havia previst inicialment, i va destacar que “això farà que a partir del 2027 el comú disposi d’1,4 milions més per finançar inversions per a la parròquia”, ja que no s’haurà de dedicar cap partida a aquesta recompra de participacions.

El conseller de Finances va afegir que una altra conseqüència de la recompra és que el comú “serà propietari de gairebé un 6% més de participacions de la societat SETAP”. La Massana és ara mateix titular d’un 19,9% d’accions de SETAP365, la societat creada amb Ensisa, l’explotadora del camp de neu de Soldeu-el Tarter, però l’acord subscrit entre les parts preveu un augment progressiu del percentatge per arribar a la paritat entre socis.

LLUM VERD ALS CANVIS A LA NORMATIVA URBANÍSTICA

El comú també va donar llum verd a diversos canvis a la normativa urbanística que s’havien aprovat provisionalment a l’octubre i per adaptar el POUP a la normativa general. Una de les modificacions fa referència a permetre construir trasters en el subsol, que ja està previst a la normativa general. També es podrà computar l’edificabilitat una sola vegada en el cas de doble espai sense forjat. Altres modificacions introduïdes tenen l’objectiu de millorar estèticament la parròquia, com ara la disminució de les modificacions de terreny perquè siguin més harmòniques amb l’entorn. D’altra banda, a partir d’ara es permetran les “reculades” a la zona urbana, de manera que no hi haurà l’obligació d’alinear tots els edificis, “cosa que provoca una sensació de túnel al llarg de la carretera”, va apuntar el comú. Per tant, “es podran retranquejar i construir els edificis més enrere per tenir al davant una terrassa o zona enjardinada”, va explicar la cònsol major, Olga Molné.

tracking