Les obres del Bici Lab han costat 150.000 euros més del previst

La desviació s’explica, segons Marsol, per la reformulació de l’adequació de l’immoble mentre els treballs estaven en marxa

Una actuació el dia de la inauguració del Bici Lab.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de construcció del Bici Lab, el centre interactiu de la bicicleta d’Andorra la Vella, han costat 150.000 euros més del que havia previst el comú. Segons va detallar la cònsol major, Conxita Marsol, durant el consell de comú celebrat ahir a la tarda, aquesta desviació respecte del pressupost s’explica per la reformulació de l’obra civil mentre els treballs estaven en marxa. La mandatària va revelar la informació arran d’una pregunta del grup de la minoria. En la sessió va aprovar-se un crèdit extraordinari per finançar el sobrecost.

En total la construcció del Bici Lab ha costat poc més d’1,7 milions d’euros a les arques comunals. La factura corresponent als treballs d’estructura museogràfica, enginyeria i continguts del museu és de 830.961,62 euros, mentre que la de les obres d’adequació arquitectònica de l’espai ha pujat dels 757.864,76 euros inicials als 907.864.76 finals.

En declaracions als mitjans Marsol va apuntar que quan l’obra civil ja havia començat es va decidir d’aprofitar com a espai expositiu una part de l’immoble reservat inicialment com a magatzem. A més, la mandatària va assenyalar que els treballs van haver-se de reformular sobre la marxa. “Vam haver de mantenir murs de càrrega que havíem previst d’enderrocar” i això, va destacar la cònsol major, va acabar encarint l’obra, ja que en el que abans s’havia projectat com un espai diàfan van haver-se d’instal·lar diversos elements de mobiliari.

El grup del PS + Independents, per la seva part, va afirmar en la roda de premsa posterior al consell que el fet que hi havia uns murs de càrrega que no es podien enderrocar s’hauria d’haver previst abans. És per aquesta raó que la consellera socialde­mòcrata Dolors Carmona va demanar que una part d’aquest sobrecost l’assumeixi l’empresa encarregada de la direcció d’obra. “Amb els diners públics hem de ser molt curosos”, va asseverar Carmona.

Durant la sessió Marsol va detallar que els costos de personal del Bici Lab s’enfilen a 117.000 euros. Aquest import inclou els sous del cap d’àrea responsable de l’equipament, el dels dos guies turístics i el del guarda de seguretat. La cònsol major va revelar aquesta informació també arran de la pregunta del PS.

MÉS

-Mesures energètiques

El consell de comú ha aprovat el decret que estableix mesures per fomentar l’estalvi energètic, fruit de l’acord que les set parròquies van adquirir fa unes setmanes amb el Govern.

-Ampliació de contracte

El comú ha ampliat el contracte a l’empresa Locubsa, adjudicatària de la reconstrucció i reforç estructural del centre esportiu dels Serradells, per un import de 721.905 euros.

-Instal·lacions solars

El consell de comú va aprovar prorrogar sis mesos la suspensió de la tramitació de llicències d’instal·lacions de parcs solars i fotovoltaics a les zones urbanístiques de la parròquia.

tracking