Mas retreu a Riba no aportar a la policia les imatges dels temporers

El conseller assegura tenir fotografies de situacions precàries dels nouvinguts

Laura Mas

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Laura Mas es va mostrar crítica ahir amb el fet que el conseller del PS+independents Enric Riba assegurés tenir imatges al mòbil de la setmana passada que mostraven situacions de temporers en condicions precàries al Pas de la Casa i que, en canvi, no hagués informat la corporació, els ministeris competents ni ho hagués denunciat a la policia. “Si té material gravat el convido a posar la denúncia i fer-ho saber als ministeris competents, el comú no ho és”, va esgrimir la cònsol major d’Encamp, després que Riba assegurés que “tinc testimonis visuals i vocals gravats al mòbil”.

En aquest sentit, la cònsol va recordar que tan bon punt es va alertar que al Pas de la Casa hi havia temporers ocupant pisos el comú va reforçar els controls dels agents de circulació i “no es va detectar absolutament cap situació”. I va afegir que la policia ho va “verificar”. En aquest sentit, Riba va demanar “que se’ns truqui per saber què s’està fent” des del comú, i la cònsol va reivindicar que “no el puc estar trucant cada cinc minuts per cada decisió que prenem”. I va criticar que la minoria hagués optat per emetre un comunicat de premsa tot denunciant la situació precària de temporers en lloc d’informar la majoria. “Vostè, per una cosa important que té, em podria trucar”, va sentenciar. En declaracions posteriors, Riba va reflexionar que “si la cònsol pensa que no ha d’informar cada cinc minuts, jo com a minoria també penso que quan tinc informació tampoc li he de passar en directe com si fos una ambulància”. Davant d’aquesta disputa, Mas va lamentar la falta de comunicació, que “és nul·la per part dels consellers del PS amb la majoria. Mai he rebut una trucada de la minoria, ni en pandèmia”, va asseverar.

D’altra banda, durant el consell de comú es va aprovar una modificació pressupostària per fer front a les obres complementàries que finalment es van haver de fer a l’escola bressol del Pas de la Casa. En concret, es va donar el vistiplau a un complement de despesa de 207.000 euros per als treballs que es van executar durant l’obra i a un de 4.500 euros per a la seva direcció, més l’IGI. Per exemple, es va haver de canviar el terra de l’equipament i fer algunes adaptacions a la nova reglamentació.

La minoria, que es va abstenir, va criticar l’increment del cost de la infraestructura, que es va inaugurar fa un any i mig i va costar gairebé sis milions d’euros. “És sorprenent que el projecte inicial es va anar modificant per reduir la despesa i, de cop i volta, cal reintroduir certes avaluacions fetes”, va observar Riba. Per la seva banda, el conseller de la minoria David Ríos va apuntar una “manca de planificació”.

NOU PAS CAP ALS TRÀMITS ELECTRÒNICS

El comú d’Encamp també va aprovar ahir una ordinació que regula els aspectes relacionats amb l’administració electrònica. En concret, Mas va apuntar que “hi ha una part important que garanteix la protecció de dades i l’accessibilitat a persones grans i amb discapacitat”. En aquest sentit, la cònsol va reconèixer que “tenim molt camí per recór­rer, però des dels inicis el comú d’Encamp va ser pioner en l’administració electrònica”. Així, va recordar que des del 2009 s’han implementat una vuitantena de tràmits per internet.

tracking