L'hotel de la Borda de Conangle obrirà el 26 de desembre vinent
Les habitacions començaran a comercialitzar-se aquesta setmana a un preu a partir dels 200 euros per nit a mitja pensió
Naturland obrirà l’hotel de la Borda de Conangle el 26 de desembre, dia de Sant Esteve. L’establiment, situat a la cota 2.000 de l’ecoparc lauredià, disposarà de vuit habitacions dobles i d’una sala exclusiva per als hostes al primer pis, on també se serviran els esmorzars i els sopars. Les habitacions es començaran a comercialitzar aquesta mateixa setmana a un preu a partir de 200 euros per nit en règim de mitja pensió.
L’obertura de La Borda de Conangle Mountain Lodge és una de les novetats més destacades de la temporada d’hivern 2022-23. El director general de Naturland, Xabier Ajona, va apuntar ahir en roda de premsa que la previsió d’inici de les activitats de neu a la cota 2.000 és el 3 de desembre, mentre que el tancament de la temporada s’ha marcat per a l’11 d’abril. Com cada any, la cota 2.000 obrirà cada dia, sempre, això sí, que les condicions meteorològiques ho permetin. L’horari d’obertura serà de nou del matí a cinc de la tarda. “L’hivern és la millor temporada per créixer perquè no està tan consolidada com l’estiu”, va afirmar el director general de l’ecoparc.
L’esquí nòrdic tornarà a ser el pilar de la temporada d’hivern de Naturland. L’estació disposa de 15 quilòmetres de pistes senyalitzades, tres circuits d’skimo i dos itineraris de raquetes. Pel que fa a les activitats, l’ecoparc oferirà excursions en moto de neu i en moonbikes –motos elèctriques–, sortides amb raquetes, que inclouen l’opció de contractar un guia, i excursions amb trineu. Ajona va revelar, a més, que en els dos últims anys Naturland ha invertit en la compra de material de lloguer nou i que ja s’ha renovat pràcticament el 80% del material. “Som l’estació d’esquí nòrdic més potent dels Pirineus. Aquesta és una de les nostres fortaleses”, va concloure Ajona.
Un altre dels pilars d’aquesta temporada d’hivern serà la cota 1.600, que obrirà els caps de setmana i els períodes de vacances. El director general de l’ecoparc va revelar que es duplicarà l’oferta d’activitats. Així, a més del Tobotronc, l’Airtrekk i la tirolina, les activitats per als més petits –l’Airtrekkids, la minitirolina, els llits elàstics i els tallers infantils– i els passejos amb poni, a partir del 3 de desembre Naturland també comercialitzarà el tubbing, l’sklide, el circuit esquirol, el laberint i el forest line. L’oferta turística es complementarà amb els restaurants –El Foc, Sano Banano i La Cafeteria– i l’alberg.
Segons va assenyalar Ajona, un dels objectius de la temporada és atraure tot tipus de clients. És per aquesta raó que, a més de les entrades combinades i els forfets, Naturland oferirà experiències alternatives com la visita del Pare Noel i sortides nocturnes compaginades amb gastronomia i allotjament, entre d’altres.
NATURLAND ES PROPOSA PRODUIR TOTA L'ENERGIA QUE CONSUMEIX
Naturland treballa en col·laboració amb la Mútua Elèctrica per reduir la petjada de carboni de les instal·lacions –els gasos d’efecte hivernacle emesos per l’ecoparc– mitjançant l’impuls de projectes d’energies renovables. L’acord amb l’elèctrica laurediana inclou un pla d’accions que també vol assolir la fita que Naturland sigui capaç de generar tota l’energia que consumeix. Ajona va revelar que un dels projectes que es posaran en marxa aquest any és la construcció d’un parc fotovoltaic a l’aparcament de la cota 1.600. “Aquesta petita central produirà una part important de l’energia que consumim”, va assenyalar el director general de Naturland. L’ecoparc també està estudiant la possibilitat d’aprofitar els residus derivats de la neteja dels boscos, la biomassa, com a alternativa per als sistemes de calefacció. Entre les accions que ja s’han desenvolupat els darrers anys destaca la posada en marxa d’un sistema geotèrmic a l’edifici del Nòrdic Esquí Club, així com l’eliminació de pràcticament el 100% dels envasos PET als restaurants.