Simulacre d'un vessament de productes tòxics al riu Arieja

Una trentena d’efectius van participar en l’exercici transfronterer

Simulacre del vessament al riu Arieja.SFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una trentena d’efectius van participar ahir en un simulacre transfronterer de vessament de productes contaminants al riu Arieja, al Pas de la Casa. La finalitat era comprovar l’operativitat del pla d’alerta francoandorrà en cas de contaminació accidental de les aigües del riu, repassant cadascun dels protocols previstos en aquest pla. L’acte va comptar amb la participació d’efectius del departament de prevenció i extinció d’incendis i salvaments; Protecció Civil i gestió d’emergències; la policia; el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; el SUM; el SAAS; el servei de circulació d’Encamp; el cos de bombers francès, i el ministeri d’Afers Exteriors.

El simulacre va començar a les 14 hores amb l’accident d’un vehicle carregat amb hidrocarburs que va produir una afectació al riu Arieja. Després de la notificació es van activar els bombers d’Encamp, que van informar la policia, el servei de circulació i el SUM. A continuació, es va procedir a activar el pla d’alerta francoandorrà, contactant amb els responsables d’enllaç dels serveis francesos presents al centre de comandament que es va activar a la prefectura de l’Arieja, a la localitat de Foix.

L’exercici es va dissenyar i preparar des dels departaments de Protecció Civil, bombers i Medi Ambient del Govern, segons va explicar ahir l’executiu en un comunicat de premsa.

tracking