Administracions

Marsol es mostra oberta a negociar una agència tributària única amb el Govern

La cònsol major de la capital demana que els criteris poblacionals pesin més que els territorials en les transferències als comuns

Conxita Marsol en l'acte d'avui al Parc CentralComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, s'ha mostrat d'acord avui al migdia en declaracions als mitjans de comunicació a asseure's a negociar amb el Govern una agència tributària única, sempre, això sí, que aquest sistema "no representi cap pèrdua per als comuns". Sobre les transferències de l'executiu a les parròquies, Marsol ha reiterat que cal fer-ne un replantejament. La mandatària és partidària en aquest punt que el criteri poblacional pesi més que el territorial. En aquest sentit, Marsol ha afirmat que "no es pot deslligar el model fiscal de les competències" i els serveis que ofereix als ciutadans cada comú.

D'altra banda, la cònsol major ha apuntat que els promotors que facin excavacions a la parròquia podran dipositar les terres en terrenys privats amb la condició que les portin a l'abocador del Maià quan reobri a la primavera. Si no han trobat un terreny adequat, el comú els oferirà emmagatzemar temporalment les terres en un centre de transferència. "Els donarem alguna opció. Tenim dos llocs pensats. Però sobretot el que volem és que mirem d'organitzar-nos perquè molts desmunts puguin fer-se quan el Maià estigui obert", ha puntualitzat Marsol.

La mandatària ha fet aquestes declaracions al parc dels Artells, a tocar de l'escola francesa de Santa Coloma, on s'han penjat caixes de niu per a ocells, una proposta del consell dels infants.

tracking