Ensisa tanca la temporada amb 4,8 milions d'euros de beneficis

La societat que gestiona Soldeu-el Tarter va assolir uns ingressos de 44,9 milions d’euros, una xifra que reflecteix la recuperació de l’activitat

Esquiadors al Tarter.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ensisa, la societat que gestiona els sectors de Soldeu-el Tarter, ha tancat els comptes de la temporada 2021-2022 amb uns beneficis, després de pagar impostos, de 4,8 milions d’euros, segons va revelar ahir al migdia en consell de comú de Canillo el director general de SETAP365 i Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo. La societat va assolir uns ingressos totals de 44,9 milions d’euros, una xifra que reflecteix la recuperació de l’activitat a les pistes d’esquí després d’una temporada, la del 2020-2021, marcada per la frenada derivada de la pandèmia i unes pèrdues de 12 milions d’euros. A la sessió Hidalgo també va informar que Nevasa, la societat que gestiona Grandvalira, va registrar un resultat positiu de 300.000 euros. “Va ser una temporada excel·lent en què pràcticament va recuperar-se del tot l’activitat econòmica”, va remarcar.

Hidalgo va mostrar-se molt optimista pel que fa a aquesta temporada d’hivern, que tot just ha arrencat. Un dels reptes principals del sector és assolir un augment del 10% del preu mitjà. La ràtio, que es calcula dividint els ingressos per la venda de forfets i altres productes pel nombre d’esquiadors, se situa actualment en 32 euros per persona, mentre que la fita per a aquesta temporada és incrementar-la fins a 35. “Si no hi ha cap daltabaix, aquesta temporada d’hivern preveiem que serà positiva”, va assenyalar el directiu. pel que fa al pont de la Puríssima, va apuntar que serà “millor que el de l’any passat”.

Durant la sessió Hidalgo també va afirmar que el procés d’integració d’Ensisa i EMAP, la societat que gestiona Pal Arinsal, es completarà en dos anys, tres anys abans del que s’havia previst inicialment.

PASSAREL·LA ELEVADA

En la roda de premsa posterior al consell el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va informar que en els propers dies es farà l’adjudicació pel procediment de contractació directa del subministrament i col·locació d’una passarel·la elevada per a vianants. L’estructura s’instal·larà al Tarter i té l’objectiu de reduir les congestions viàries durant la temporada d’hivern.

El comú farà aquesta adjudicació després que el concurs per subministrar i instal·lar la infraestructura es declarés desert perquè cap de les ofertes presentades s’ajustava a les necessitats de la corporació. El comú disposa d’una partida per un import d’uns 45.000 euros per al projecte. La passarel·la, en qualsevol cas, no s’instal·larà amb caràcter permanent, ja que abans de fer-ho es vol comprovar sobre el terreny l’efecte sobre el trànsit.

En el consell va informar-se que el comú ha tancat els comptes del tercer trimestre de l’any amb un superàvit de 3,6 milions d’euros. Els números positius de la corporació s’expliquen, sobretot, pels impostos que graven l’activitat de la construcció, segons va assenyalar la consellera de Finances, Begoña Rubio.

ABOCADORS DE TERRES TEMPORALS

Camp va apuntar que el comú manté contactes amb propietaris de terrenys privats situats al fons de vall de la parròquia de Canillo per acollir centres de transferència de terres, és a dir, magatzems on els promotors d’obres puguin dipositar els residus dels desmunts fins que l’abocador del Maià, al Pas de la Casa, reobri a la primavera. Pel que fa a la possibilitat que Canillo aculli un abocador, el cònsol major va assenyalar que el terreny de propietat comunal de la parròquia està situat “a molta altura” i, per tant, crear un equipament d’aquestes característiques és difícil.

tracking