El Govern declara d'interès nacional el projecte Caldes

La cònsol major, Rosa Gili, va enviar una carta a l’executiu el 29 de novembre per sol·licitar que la iniciativa obtingués el reconeixement

Obres del projecte Caldes.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va declarar ahir d’interès nacional el projecte Caldes, la proposta d’intervenció artística i transformació urbanística impulsada pel comú d’Escaldes-Engordany per revitalitzar la part alta de la parròquia. L’edicte, signat pel cap de l’executiu, Xavier Espot, va publicar-se ahir al BOPA, quinze dies després que la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, enviés una carta a Espot per sol·licitar-li que el projecte obtingués la consideració d’interès nacional.

“Es pot dir que és un reconeixement al valor del projecte”, va afirmar la mandatària escaldenca en declaracions al Diari. Gili va explicar que la majoria ha treballat “des del començament” amb la minoria, representada pel grup demòcrata, per tirar endavant la revitalització de la part alta d’Escaldes, i va recordar que a l’estiu ell mateixa va exposar els detalls del projecte en una visita in situ al cap de Govern i a la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. “Estàvem convençuts que Caldes tindria aquesta consideració”, va afegir la cònsol major.

INTERVENCIÓ ARTÍSTICA

El projecte Caldes preveu la construcció d’un itinerari de 170 metres de longitud sobre el marge esquerre del riu Valira d’Orient, a la part alta d’Escaldes, poblat d’escultures artístiques que evoquen el món de l’aigua termal, tan important per al desenvolupament econòmic de la parròquia. L’aigua i la forma –aquest és el títol de la instal·lació artisticourbanística dissenyada per Javier Balmaseda– transformarà l’entorn del passeig del riu entre la placeta del Madriu i la plaça Santa Anna, incloent-hi la plaça dels Safarejos i la font termal del Roc del Metge. Les obres van començar fa uns mesos i es preveu que estiguin acabades a final de l’estiu vinent.

Cal recordar que la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme defineix com a projecte d’interès nacional “tots els que es destinin a la construcció d’infraestructures viàries i de comunicació, a l’execució de la política hidràulica, de sanejament i energètica, a la lluita contra la contaminació i a la protecció de la natura, i també a la dotació de serveis de caràcter sanitari, assistencial, de recerca i desenvolupament, d’innovació, educatiu, cultural, administratiu, de seguretat i protecció civil”.

CLAUS

1. Projecte d’interès nacional

El Govern va declarar ahir d’interès nacional el projecte de transformació de la part alta de la parròquia impulsat per Escaldes-Engordany.

2. Satisfacció de la cònsol major

Gili es mostra satisfeta pel reconeixement del Govern al “valor” del projecte Caldes, recollit ahir al BOPA mitjançant un edicte signat per Espot.

3. Les obres, acabades a final de l’estiu

Les obres de construcció de la instal·lació artisticourbanística que canviarà la fesomia del passeig del riu s’acabaran a final de l’estiu de l’any que ve.

tracking