Els veïns d'Anyós entregaran les firmes al comú aquesta setmana

El col·lectiu denuncia que molts vehicles no respecten els límits de velocitat i exigeixen més seguretat a la carretera

Un grup de veïns ha reiterat les queixes per la manca de seguretat viària a Anyós.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns d’Anyós preocupats per la inseguretat viària i l’incivisme al volant que, segons asseguren, pateix el poble entregaran entre una cinquantena i una seixantena de sigantures aquesta setmana vinent al comú de la Massana perquè tingui constància dels fets. Tot i que al començament la voluntat d’aquest grup de veïns era fer arribar les signatures a les cònsols aquesta setmana passada, finalment van decidir ajornar la data perquè aquests dies hi havia “molta gent fora” del país i volien que el plec de signatures sigui tan representatiu com sigui possible dels veïns del poble.

La recollida de signatures es va posar en marxa al final de novembre per reclamar que s’adoptin solucions davant del problema que suposa que molts vehicles circulin per la carretera d’Anyós a més velocitat de la permesa, fet que, asseguren, provoca situacions de perill, sobretot per als qui es desplacen a peu per la zona. En molts punts d’aquest tram no es pot circular a més de 30 quilòmetres per hora. Alguns dels residents del poble han documentat els fets amb vídeos publicats a les xarxes socials.

DESEMPARA

Els veïns se senten desemparats i denuncien que no han rebut cap tipus de resposta per part de les autoritats a les seves denúncies, siguin nacionals o comunals. Fa un any, expliquen, van mantenir una trobada amb el comú, però d’aleshores ençà no hi ha hagut més contactes. El Govern, per la seva banda, va confirmar al Diari que Mobilitat va acordar amb el cos de policia que es reforçarien les tasques de vigilància a la carretera.

Una de les mesures que el comú ja ha decidit de posar en marxa, de manera consensuada amb el quart d’Anyós, per millorar la seguretat dels vianants en aquesta zona és la instal·lació de tres passarel·les elevades. Un dels veïns, que habitualment actua com a portaveu del col·lectiu que promou la recollida de signatures, no va voler valorar la proposta de la corporació massanenca perquè ni el comú ni el quart d’Anyós encara els l’han comunicada oficialment i només en té constància gràcies als mitjans de comunicació. Els passos elevats seran fixos, segons va confirmar el comú al Diari. Els treballs per instal·lar les estructures es portaran a terme quan les condicions meteorològiques ho permetin.

El comú, d’altra banda, recorda que s’han accelerat els tràmits per titrar endavant la desviació, un projecte que permetria reduir el trànsit en una carretera en què s’ha incrementat molt el trànsit perquè ha esdevingut una de les vies més utilitzades per anar a Ordino i estalviar-se les retencions a la Massana.

Els veïns no descarten portar a terme altres accions si consideren que les autoritats no atenen les seves queixes, com ara fer una seguda a la carretera. En qualsevol cas, esperen que no calgui arribar a aquest extrem.

CLAUS

1. Les signatures, la setmana vinent

Els veïns preocupats per la seguretat viària i l’incivisme a la carretera d’Anyós presentaran les signatures aquesta setmana vinent.

2. La velocitat, la preocupació principal

Els veïns denuncien que molts vehicles que circulen per la carretera d’Anyós ho fan a una velocitat més alta de la permesa.

3. La proposta del comú: passos elevats

El comú ha acordat amb el quart d’Anyós d’instal·lar tres passarel·les elevades a la carretera per millorar la seguretat dels vianants.

Carretera d'Anyós.

tracking