parròquies

El nou CAP de Canillo estarà operatiu el desembre del 2023

El consell de comú aprova l’adjudicació de la primera fase de les obres, que tenen un cost de 350.000 euros

Representació de com serà el nou CAP de Canillo.COMÚ DE CANILLO

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El nou centre d’atenció primària (CAP) de Canillo estarà operatiu d’aquí a un any. Ho va afirmar el cònsol major, Francesc Camp, en la roda de premsa posterior al consell de comú celebrat ahir al migdia. La ubicació de l’equipament serà la plaça del Prat del Riu. En la sessió tant els consellers de la majoria com els de la minoria van votar a favor d’adjudicar les obres de demolició de la plaça actual i de construcció de l’estructura de l’edifici. Els treballs, que corresponen a la primera fase del projecte, tenen un cost de 349.000 euros i un termini d’execució de tres mesos i mig.

En la segona fase es continuarà la construcció de l’edifici i dels interiors i en la darrera es faran les instal·lacions. El CAP disposarà de prop de 300 metres quadrats distribuïts entre les àrees assistencials, que inclouran sales de visites, sales de cures, sales del metge de medicina general, sala polivalent i un espai lúdic per a accions sociosanitàries. El conjunt del projecte té un pressupost d’1,2 milions d’euros. El comú no haurà d’assumir en la seva totalitat aquest import perquè és previst que hi facin aportacions econòmiques el Govern i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS).

El CAP està situat avui a l’edifici del telecabina. Camp va asse­nyalar que s’ha decidit de construir un nou edifici perquè l’actual s’ha fet petit per cobrir la demanda arran de l’increment de població resident a la parròquia, que ha estat del 25% en els últims cinc anys. La voluntat d’ampliar els serveis que s’ofereixen al CAP i la necessitat de casa comuna de més espais de treball a l’edifici del telecabina també han pesat en la decisió de traslladar l’equipament a un edifici nou.

En el consell també van aprovar-se diversos suplements de crèdit per finançar obres en infraestructures. Les actuacions són, entre d’altres, la construcció de la callissa de la Font del Ferro a Ransol; la canalització de d’aigua potable i electricitat al camí de l’Armiana; la primera fase de l’eixamplament de la carretera de Prats; el subministrament i instal·lació de diverses casetes de recollida selectiva; el pagament de les despeses derivades dels combustibles dels edificis i de la conservació i manteniment dels vehicles comunals; l’embelliment del nucli antic i renovació dels serveis de Soldeu; la instal·lació de proteccions a la carretera de Montaup, i l’eixample i rectificació de la carretera de Meritxell.

COMPRA DE DOS TERRENYS A ENSISA

Durant la sessió també va aprovar-se el traspàs de dos terrenys propietat d’Ensisa, la societat que gestiona els dominis de Soldeu-el Tarter, a la nova societat Ensisa Patrimonis 365. Tal com es va acordar en el pacte de socis de SET­AP365, el hòlding que agrupa Ensisa i EMAP, les dues parcel·les s’han transferit amb l’objectiu que els accionistes d’Ensisa anteriors a la integració amb EMAP tinguin autonomia pel que fa a les decisions que estan relacionades amb aquests actius. Els dos terrenys estan situats a la zona de l’aparcament de l’estació del Tarter.

tracking