El pressupost del 2023 preveu tres milions per a un pàrquing vertical

La construcció d’un aparcament vertical a prop de l’escola andorrana és una de les inversions previstes per a l’any 2023

La Clota Verda, on s'ha de fer el pàrquing vertical.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pressupost de la parròquia d’Ordino per al 2023 es va aprovar ahir per majoria en l’última sessió de consell de l’any. De cara a l’any vinent es preveuen uns ingressos de 15 milions d’euros, dels quals es destinaran a despesa corrent uns 12 milions, a inversió uns sis milions i a transferència de capital un milió i mig. Es calcula que el dèficit que es generarà el 2023 serà de 4,8 milions d’euros i aquest es cobrirà amb el romanent de tresoreria disponible del comú, per la qual cosa no es generarà un nou endeutament.

Per la seva banda, els preus públics d’Ordino s’apujaran entre un tres i un cinc per cent, tot i que la consellera de Finances, Maria del Mar Coma, va corroborar que “en molts casos no arribem ni al 3,5%”. Així, Coma va explicar que aquest increment dels preus públics s’ajusta a la “pujada generalitzada que s’està donant”.

Entre altres inversions per al 2023 hi ha la refecció de les voravies de la parròquia i l’ampliació del camí del riu de Sornàs. Tanmateix, el projecte més destacat és la construcció d’un aparcament vertical a prop de l’escola andorrana, concretament a la mateixa zona on fa un temps es volia construir un geriàtric que, de moment, està aturat.

El projecte s’iniciarà a principi del 2023 i es preveu que finalitzi el 2024. Així, aquest any suposarà al comú una primera aportació de tres milions d’euros. Enric Dolsa, conseller de X’Ordino, va ser l’únic a oposar-se al pressupost, al·legant que “ara no és el moment d’invertir cinc milions d’euros en aquest aparcament”, ja que “els preus del mercat són molt cars” i “els diners es podrien destinar a altres afers”. En canvi, Jean Michel Armengol, conseller de Movem Ordino, es va mostrar favorable al projecte, i Josep Àngel Mortés, el cònsol major, va assegurar que “a Ordino no hi ha places d’aparcament” i que es tracta d’una “inversió vàlida”.

LA RECUPERACIÓ DE L'HOTEL CASAMANYA

La remodelació de l’històric i abandonat hotel Casamanya va ser un altre dels punts aprovats per majoria, ahir a l’última sessió de l’any de consell de comú d’Ordino. Es tracta d’una inversió pluriennal de tres anys fins al 2025 i, segons va afirmar ahir Josep Àngel Mortés, cònsol major d’Ordino, “el comú pagarà un terç i el Govern la resta”. Així, durant el 2023 el comú destinarà 300.000 euros del pressupost a aquesta inversió i Govern en destinarà 600.000; aquesta primera partida servirà per començar a planificar el projecte, ja que les obres no s’iniciaran fins a final del 2024. Durant molts anys, el futur de l’hotel Casamanya ha estat una incògnita; fins ara, que s’ha assolit per fi l’aprovació definitiva del conveni de col·laboració i cessió temporal d’ús entre el Govern, el comú i el quart d’Ordino, el propietari. En aquest sentit, el conseller de Movem Ordino, Jean Michel Armengol, es va mostrar ahir especialment satisfet amb el projecte. “És una inversió gran, sí, però ens permetrà salvar aquest interès cultural que ens ha portat tants problemes durant tants anys”, va concloure.

tracking