El nombre de comerços creix un 7% en menys d'un any

En aquests moments hi ha un total de 1.990 negocis en funcionament a la parròquia, mentre que al gener n’eren 1.860

L'avinguda Carlemany, plena de gent.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Escaldes-Engordany continua atraient nous comerços i empreses. Així ho demostren els registres del comú. Segons van detallar al Diari fonts de la corporació escaldenca, en aquests moments hi ha un total de 1.990 negocis oberts a la parròquia, mentre que el gener del 2022 n’hi havia 1.860. Això suposa un increment, en xifres absolutes, de 130 comerços, pràcticament el 7% en xifres relatives. Si es posa el nombre total de comerços en funcionament amb el cens de la parròquia –les últimes dades publicades pel departament d’Estadística són del maig del 2022– actualment hi ha 7,5 comerços per cada ciutadà resident a Escaldes-Engordany. La parròquia té una població de 14.785 persones.

L’augment de l’oferta comercial, si es manté en els propers anys, es traduirà en més ingressos per al comú en concepte d’impostos. La corporació ha facturat des del gener fins al desembre del 2022 un import de 2,5 milions d’euros gràcies a l’impost de radicació d’activitats comercials, empresarials i professionals. Cal recordar que les noves obertures de comerços es beneficien d’una bonificació del cent per cent de l’impost de radicació en el primer any i del 50% en el segon, segons estableix l’ordinació tributària per al 2022. Fonts de la corporació van confirmar que aquestes excepcions al pagament de la totalitat o d’una part de l’import de l’impost, que tenen com a objectiu incentivar l’obertura de nous comerços a la parròquia, es mantenen en l’ordinació tributària per al 2023.

Segons el comú, les xifres d’obertura de comerços i d’ingressos per l’impost de radicació demostren que la parròquia ha experimentat en el darrer any un increment important de comerços. És a dir, que tot i la pandèmia del coronavirus i la crisi energètica derivada de la invasió russa d’Ucraïna, el teixit comercial d’Escaldes no tan sols es manté, sinó que creix.

El pulmó comercial d’Escaldes es concentra a l’avinguda Carlemany i en alguns carrers adjacents. Tot i això, la voluntat de la corporació és crear les condicions necessàries perquè es desenvolupi en altres zones de la parròquia. Aquest és, de fet, un dels objectius que persegueix la remodelació de la part alta, de la qual l’Espai Caldes és l’element central.

LES CÀRREGUES FISCALS, CONGELADES

Per afavorir la consolidació del comerç actual i l’obertura de nous negocis a la parròquia, el comú ha mantingut congelades les càrregues fiscals, incloent-hi l’impost de radicació, des del començament del mandat, que va arrencar després de les eleccions de desembre del 2019. És a dir, que durant aquest període la corporació s’ha fet càrrec dels augments de l’IPC. A banda, i per pal·liar els efectes provocats per la crisi sanitària derivada de la pandèmia de coronavirus, el comú va impulsar un paquet d’ajudes econòmiques a les petites empreses i autònoms de la parròquia.

tracking