REPORTATGE

'Els Pastorets' més vistos

L’obra laurediana d’enguany ha aconseguit atraure una xifra rècord de persones, amb 1.500 entrades venudes, tot i el canvi d’ubicació a Escaldes arran de l’incendi del Centre Cultural.

Anna Aguarelles, en un moment de la representació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha estat un any diferent per a Sant Julià de Lòria i Els Pastorets. L’incendi del Centre Cultural al novembre va commocionar la parròquia i va condicionar els assajos de l’obra nadalenca, que ja és una tradició a la vila i per a moltes de les seves famílies. Com és el cas d’Anna Aguarelles, la laurediana que ha fet de dimoni a l’obra d’enguany, “fa molts anys que vaig fer de Nen Jesús i sempre he estat actuant a Els Pastorets; ho sento molt meu. És el primer cop que faig de protagonista, i sense la Núria i la Cristina no hauria estat possible. La meva família sempre hi ha estat molt ficada i és una sensació molt bonica continuar actuant”.

Arran de l’incendi, el comú lauredià va cercar nous espais per ubicar-hi les activitats que es feien al centre i es va decidir que els assajos d’Els Pastorets es farien a la Llar de Lòria i que l’obra es representaria a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. “Haver deixat l’auditori de Sant Julià és una sensació estranya, però emocionant alhora. En un primer moment va fer molta pena, però alhora fem una mica d’història perquè no sé si algú més podrà fer Els Pastorets en un altre teatre”, va dir Aguarelles.

“L’incendi va ser un moment de xoc i de moltes reunions. En deu dies vam estar valorant si podíem tirar endavant i aprofitar la feina que ja havíem fet o ho havíem d’ajornar com la resta de la temporada. Tot s’havia anul·lat i potser també Els Pastorets”, va recordar la directora, Cristina Pericas. En aquest sentit, Pericas recorda que van estar cercant espais alternatius i fins i tot, “vàrem plantejar de fer-ho al car-rer”. Davant la situació, totes les parròquies es van oferir a dotar d’un espai per representar l’obra i es va triar l’escaldenc per ser el més gran. “A l’auditori hi ha unes 400 localitats i estem superant aquest aforament en el nou espai, per tant, no hi ha cap mal que per bé no vingui. He estat mirant les entrades venudes i quasi érem a 550, he quedat una mica meravellada”, afirmava divendres Pericas.

El canvi d’ubicació ha acostat l’obra a residents d’altres parròquies, però també a estrangers que han aprofitat les dates festives per veure el musical. “Per ara ha anat molt bé. Som en un teatre més gran que el de Sant Julià i estem fent el ple o quasi. A la gent li ha agradat molt o realment fer-ho en un espai diferent està funcionant”, va revelar Pericas. En aquest sentit, fer-ho a Escaldes no ha estat l’única novetat d’aquesta edició, de fet, l’aixecament de restriccions ha provocat un augment de participació pel que fa al nombre d’actors i s’han doblat les representacions.

La cònsol menor, Mireia Codina, va agrair celebrar ahir que enguany Els Pastorets han acollit uns 1.500 espectadors, uns 300 més que abans de la pandèmia.

tracking