Andorra Comapedrosa, marca astroturística de la parròquia

El cel del parc natural, al nivell dels gran observatoris mundials

Foto dels impulsors del projecte amb el cel estrellat de fons.Eduard Comellas / Comú de La Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, va rebre ahir al vespre la doble certificació de la parròquia com a destinació turística i reserva Starlight. Li va lliurar les acreditacions Antonia Varela, directora de la Fundació Starlight, una de les institucions de major prestigi pel que fa a la protecció i certificació dels cels foscos i de qualitat.

Molné va explicar que el producte astroturístic de la Massana es promocionarà amb el nom d’Andorra Comapedrosa, per deixar oberta la possibilitat d’incorporar-hi la resta del territori andorrà i perquè “el cel més fosc i de més qualitat de tot el país el tenim al parc natural del Comapedrosa, que ha esdevingut reserva Starlight, un segell de prestigi internacional, que juntament amb el destinació Starlight ens situa dins el mapa del turisme astronòmic”. Molné va remarcar els avantatges de l’astroturisme, un producte per a totes les edats i que es pot fer durant els 365 dies de l’any. A més, no comporta grans inversions, ja que l’observació dels estels no requereix grans infraestructures.

La directora de la Fundació Starlight, la doctora en astrofísica Antonia Varela, va remarcar la gran qualitat del cel fosc de la Massana i la gran oportunitat que representa disposar d’aquesta riquesa natural. La doctora va assegurar que la qualitat del cel del parc natural del Comapedrosa està al nivell dels grans observatoris internacionals. Varela va exposar l’evolució creixent del turisme científic, “que consumeix coneixements”, i va qualificar de “gran espectacle” l’observació del cel estrellat amb el fons de les muntanyes nevades de la parròquia.

tracking