Places de pàrquing que ocupen la vorera

Un veí denuncia que els titulars dels estacionaments en fan un mal ús i fins i tot hi col·loquen material de construcció

Places de pàrquing que ocupen la vorera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte del comú de la Massana, iniciat aquesta tardor, per regular l’estacionament al carrer Costes de Teixidó i els vials adjacents ha generat friccions amb veïns de la zona.

Un dels afectats va posar-se en contacte amb el Diari per explicar el seu cas. Aquest veí té una finca al carrer dels Ocells, just al davant d’un tram on a començament d’aquest any van construir-se quatre places d’aparcament reservades per a residents. El veí denuncia que abans de la remodelació del carrer hi havia una voravia d’un pam d’altura que separava la calçada del mur de la seva finca, mentre que ara la vorera està al mateix nivell del car­rer i només està indicada amb una línia de granit. A més, assenyala que les places d’aparcament s’han pintat en part sobre la voravia, fet que ha provocat que el mur del xalet s’hagi omplert de cops i rascades dels vehicles, i recorda que en el mur hi ha instal·lacions d’aigua i llum, i que si es permet que hi aparquin vehicles no s’hi podrà accedir lliurement.

L’afectat afirma que durant les obres de remodelació del carrer ja va manifestar en diverses ocasions a la cònsol major, Olga Molné, el seu desacord amb el projecte tal com s’estava desenvolupant. També va demanar-li que es refés la vorera amb l’amplada i altura que tenia abans de l’inici de les obres, ja que l’eliminació d’aquest element ha provocat que el mur quedi al descobert i, per tant, debilitat.

El veí sosté que en una d’aquestes trobades la màxima representant de la corporació va demanar-li que es poguessin estacionar vehicles sobre la vorera amb caràcter provisional i de prova. També assegura que la cònsol major va comprometre’s a signar un document que eximís la propietat de la finca d’assumir responsabilitats pels danys que poguessin patir els vehicles pel mur –com ara, per exemple, per la caiguda de pedres, aigua o neu– i que establís l’obligació del comú de fer-se responsable dels perjudicis que poguessin causar al mur els vehicles estacionats a la zona. El pacte amb la corporació local, segons afegeix l’afectat, incloïa l’opció d’anul·lar l’autorització de llicències de reserva d’estacionament per a aquestes places si la propietat ho sol·lici­tava.

MAL ÚS DE LES PLACES

El veí lamenta que encara no ha signat aquest document amb el comú, tal com, assegura, va comprometre’s la cònsol major. A més, denuncia que la corporació ha donat per bo el termini de prova sense consultar-ho amb ell. D’altra banda, afirma que els titulars de la llicència d’aparcament en fan un mal ús, ja que hi estacionen vehicles de grans dimensions que sobrepassen el límit de les places i fins i tot de vegades hi col·loquen material de construcció. També manté que hi aparquen diversos vehicles en cada plaça, un fet que contravé la normativa comunal vigent, ja que el text estableix clarament que la llicència és “personal i intransferible, i no pot ésser objecte de cessió a favor de tercers sota cap concepte”.

L’afectat afegeix que l’ocupació d’aquestes places d’aparcament dificulta l’accessibilitat dels vehicles de bombers al carrer, ja que és molt estret i no té sortida. El veí ho argumenta amb un informe oficial del cos fet in situ.

Per la seva part, fonts del comú van assegurar ahir al Diari que la creació de places d’estacionament per a residents a la zona de Costes de Teixidó ha estat molt ben rebuda per la majoria de veïns. El projecte, van explicar, va posar-se en marxa arran de les demandes dels veïns, que tenien dificultats per aparcar prop de casa perquè l’estacionament no estava regulat i senyalitzat en aquests carrers. Tot i això, la corporació admet que alguns veïns hi poden estar en desacord, i és per això que assegura que hi manté el contacte per trobar-hi una solució.

Places de pàrquing que ocupen la vorera

Places de pàrquing que ocupen la vorera

Cotxes a les places d'aparcament del carrer dels Ocells.

Material de construcció col·locat a la zona.

tracking