Tradicions

Agermanament de la Massana amb Vidreres

La parròquia recupera l'escudellada popular que servirà entre 1.200 i 1.500 racions

Escudellada de Sant Antoni a la Massana el gener del 2020Eduard Comellas/Comú de La Massana

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Massana celebra dimarts vinent dia de Sant Antoni el patró de la parròquia amb la recuperació de l'escudellada popular i l'acte d'agermanament amb el municipi català de Vidreres. El comú ha informat que es descobrirà una escultura commemorativa de l'agermanament que s'ha fet perquè Vidreres "és coneguda per la celebració del ranxo, una menja semblant a l'escudella" i a partir d'ara es crearan sinergies entre les dues poblacions. La localitat de la comarca de la Selva, a Girona, estarà representada per l'alcalde, Jordi Camps, i una delegació de membres de la confraria que elabora el ranxo.

El comú remarca que l'escudellada torna al format participatiu a la plaça de les Fontetes després de dos anys d'afectació per la pandèmia de la covid en els quals es van fer accions perquè els ciutadans anessin a menjar escudella als restaurants massanencs. Aquest any la confraria de Sant Antoni, formada per uns quinze cuiners professionals i un grup de voluntaris, s'encarrega de nou de preparar el plat tradicional del que es preveuen servir entre 1.200 i 1.500 racions.

Els actes del dia del patró començaran a les 11 hores amb la missa a la capella de Sant Antoni de la Grella, fins a la qual es podrà arribar en el Clípol gratuït que habilitarà el comú. La sortida serà des de la parada centre vila a les 10.30 hores. Al migdia es farà l'acte d'agermanament amb Vidreres, seguit dels Encants de Sant Antoni i l'actuació de l'Esbart Valls del Nord i de l'escudellada que es repartirà a partir de les 13 hores.

tracking