Les obres del pàrquing de l'Església alteren la circulació a la part alta

Els treballs, que comencen dilluns, impliquen canvis de sentit a l’avinguda Carlemany, a la de les Escoles i al carrer Santa Anna

Les obres del pàrquing de l'Església alteren la circulació a la part alta

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La construcció de l’aparcament soterrat de l’Església arrenca dilluns. Uns treballs que duraran 16 mesos i que implicaran el tancament de l’actual pàrquing horitzontal i un seguit de canvis circulatoris a la zona que ahir va detallar la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili. El sentit del trànsit canviarà a l’avinguda Carlemany entre l’avinguda de les Escoles i Copríncep De Gaulle, que serà de baixada i no de pujada i, a més, tindrà un sol carril. L’altre es destinarà per a places d’aparcament per pal·liar en part la pèrdua de les 43 places de l’actual aparcament de l’Església. També se circularà a l’inrevés a l’avinguda de les Escoles, entre l’encreuament amb Carlemany i la plaça de les Pubilles, i al carrer Santa Anna. Des de Santa Anna i a través de Copríncep De Gaulle els vehicles podran fer el gir a l’esquerra per incorporar-se a Carlemany en sentit Encamp. Per aquella cruïlla entre Carlemany i Copríncep De Gaulle la corporació pren mesures addicionals per eixamplar-la i facilitar la circulació dels vehicles pesants. En concret, es retirarà la font i dos arbres (que es trasplantaran) de la plaça de l’Església.

Els canvis circulatoris s’han pactat amb Mobilitat i Gili va assenyalar que també serviran de test per definir la circulació a la zona un cop culminin les obres, especialment pel que fa al tram de l’avinguda Carlemany. “Com que ho hem de fer mentre duri l’obra ens permetrà veure com funciona, si no representa col·lapses i què fer amb aquesta part [Carlemany] si la podem fer per a vianants o bé que només tingui un carril i sigui semipeatonal”, va exposar la cònsol. Durant els treballs hi haurà deu places d’aparcament en aquell tram i quatre més a l’altura de l’hostal Valira. Seran d’estacionament limitat i per donar servei als comerços de la zona. La reordenació viària es posarà en marxa dilluns un cop hagi acabat l’entrada dels alumnes a les escoles.

El nou aparcament implica una inversió de 6,4 milions d’euros i tindrà un centenar de places distribuïdes en sis mitges plantes perquè l’excavació està limitada per la presència d’aigua al subsol. Els treballs s’han endarrerit respecte a la previsió inicial perquè la perforació requeria una maquinària específica que ha hagut de venir de fora del país. Amb l’aparcament soterrat la parcel·la exterior que ha ocupat durant anys el pàrquing que ara desapareix i que va adquirir l’anterior corporació es convertirà en una plaça pública.

UNA PLAÇA DE MOMENT

L’aparcament soterrat es construeix preparat per suportar un edifici al damunt. Però si s’hi acaba fent o no –una de les opcions que s’havien donat en el passat era traslladar-hi l’edifici comunal– ho decidiran futurs responsables comunals. “No ho hem previst, s’ha treballat aquest aparcament perquè pugui aguantar-lo [un edifici] però tenim moltes obres en curs. Altres mandats ho podran fer”, va indicar la cònsol escaldenca. Gili va recordar que un cop es tanqui l’adquisició d’un magatzem que té Capesa i que aquesta edificació es tiri a terra la futura plaça permetrà connectar Carlemany i el carrer de l’Obac.

tracking