rEPORTATGE

Una oportunitat per al talent

El Sant Antoni music presenta un cartell amb figures consolidades, com Lluís Cartes i Beth Rodergas, i joves promeses del país, com Eugènia Correia i Helena Marsol.

Correia i Marsol, ahir durant el concert a la Minjadora del Sinquede.COMÚ DE LA MASSANA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

No passa sovint que un músic que tot just comença la seva carrera tingui l’oportunitat de compartir cartell en un festival amb artistes consolidats. Amb la voluntat d’ajudar a impulsar el talent més prometedor, el Sant Antoni Music, que té lloc aquest cap de setmana, ha ofert aquest any a dues artistes joves del país, Eugènia Correia i Helena Marsol, “l’honor” de presentar les seves cançons en un concert a la Minjadora del Sinquede. “Fa moltíssima il·lusió que a 17 i 18 anys, com tenim nosaltres, puguis cantar en un festival amb músics amb tanta experiència”, va afirmar Marsol.

El recital va començar ahir pels volts de dos quarts de set de la tarda, després del concert de Lluís Cartes al teatre de les Fontetes. El qui segurament és un dels músics més prolífics del Principat hi va presentar el seu quart treball discogràfic, Poetes, deu poemes musicats de poetes d’aquí i d’allà, d’Arnau Orobitg a Baudelaire, de Pessoa a Shakespeare, passant pels catalans Salvat-Papasseit i Maria Calafell. Cartes va pujar a l’escenari acompanyat d’Oriol Vilella i Albert Freixas. “Tocar aquí sempre és un plaer. És un teatre acollidor i amb una acústica molt bona”, va afirmar el músic en declaracions als mitjans.

Correia i Marsol no només canten i toquen diversos instruments. També componen les seves cançons. Ahir van oferir a duo una petita mostra del seu repertori, de sonoritats pop, que van acompanyar amb alguna versió dels seus referents musicals.

Correia toca el piano i canta des que té 9 anys i té molt clar que vol dedicar-se a la música. “L’any que ve aniré a estudiar al Taller de Músics, a Barcelona. Vull aprofitar tot el que hi pugui aprendre per créixer com a artista”, va explicar al Diari. Marsol va aprendre a tocar la guitarra quan era una mica més gran. “En la música”, va assegurar, va descobrir “un univers increïble”. Tot i que vol dedicar els propers anys a “altres projectes”, està convençuda que la música “sempre hi serà”.

L’altre nom consolidat de la primera jornada del SAM –el festival continua demà– va ser el de Beth Rodergas. La catalana va presentar el seu darrer treball, Origen, al teatre de les Fontetes, un recull posat al dia de cançons pròpies escrites fa anys i que fins ara havien estat desades al calaix. “Em fa molta il·lusió tornar a Andorra perquè feia molts anys que no hi pujava a tocar. Aquest és el primer concert de la gira internacional”, va afirmar, amb humor, als mitjans de comuni- cació.

La festa va acabar ahir amb el rock de Fénok i Waver. El SAM continuarà avui al matí amb la matinal de corals al teatre de les Fontetes, en què participen l’Orfeó Lleidatà, la Coral Casamanya i l’Orfeó Andorrà, la Coral Sant Antoni i la Coral Orenetes, i l’Andorra Gospel Cor. En acabat, a la Minjadora del Sinquede, el duo de jazz i bossa nova Green Note tancarà el festival amb un concert-vermut.

tracking