El comú millorarà la senyalització viària a la carretera d'Anyós

L’objectiu de les mesures és fer respectar el límit de velocitat de la zona i fer la carretera més segura, sobretot per als vianants

Construcció d'un pas elevat per a vianants a la zona, fa unes setmanes.COMÚ DE LA MASSANA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana s’ha compromès a ampliar la senyalització viària al tram de la CS-335 que travessa Anyós. L’objectiu que persegueixen les mesures és millorar la seguretat viària a la zona. Les propostes va fer-les dimecres la cònsol menor, Eva Sansa, als veïns del poble en una passejada per la zona en què també van participar tres tècnics del comú. “Estem molt satisfets amb les solucions proposades per la cònsol per fer més segura la carretera”, va afirmar en declaracions al Diari un dels veïns. La trobada de la comitiva comunal amb els veïns va allargar-se durant una hora.

Concretament, el comú es compromet a fer diverses intervencions al llarg del tram. A la zona sud, la que toca AnyósPark, la corporació proposa de desplaçar el senyal de límit de velocitat a 30 quilòmetres per hora al fanal més visible per als vehicles que circulen per la carretera. El comú també hi col·locarà un senyal lluminós de pas de vianants i un pas elevat per a les persones que es desplacen a peu.

A la zona de la plaça s’afegirà un senyal lluminós de pas de vianants, un senyal de límit de velocitat a 30 quilòmetres per hora i, a l’aparcament, es col·locaran els senyals de límit de velocitat i de pas de vianants a la barana per fer-los més visibles. D’altra banda, Sansa va admetre que l’espai per als vehicles davant de la casa del quart d’Anyós és massa estret i va apuntar que la solució s’haurà d’estudiar amb calma. Al tram central del recorregut –més específicament, davant de la parada d’autobús– s’abaixarà el senyal de límit de velocitat de 30 quilòmetres per hora i s’hi col·locarà un senyal lluminós de pas de vianants. El comú també estudiarà com es pot solucionar el problema d’estretor per a la circulació de vehicles que hi ha a la zona. En aquest tram, a la zona del primer revolt tancat, la corporació s’ha compromès a retirar la neu que s’hi sol acumular quan hi ha precipitacions amb la màxima celeritat possible.

A la zona nord del tram es col·locaran dos senyals: un de límit de velocitat a 30 quilòmetres per hora i un altre de lumínic de pas de vianants. El comú també adquirirà miralls perquè els veïns tinguin més visibilitat del trànsit quan surtin dels aparcaments particulars amb el cotxe.

SEGONA VISITA

D’altra banda, en la reunió Sansa es va comprometre a tornar a visitar la zona amb l’objectiu de buscar solucions per a altres problemes de seguretat viària que s’hi han detectat. Els representants del comú i els veïns van comprometre’s a organitzar una segona visita per la zona d’Anyós­Park i l’immoble residencial Balmoral. La preocupació principal dels veïns és que encara hi ha un tram important de carretera sense voravia, fet que empitjora la seguretat de les persones que es desplacen a peu per la zona.

CLAUS

1. Ampliació i millora de la senyalització

El comú ampliarà la senyalització i farà més visible la que ja hi ha col·locada al tram de la CS-335 que travessa el poble d’Anyós.

2. Satisfacció dels veïns amb la visita del comú

La visita de la cònsol menor, Eva Sansa, a la zona satisfà els veïns d’Anyós. La mandatària hi va anar acompanyada de dos tècnics del comú.

3. Segona trobada amb la corporació

El comú i els veïns s’han compromès a organitzar una segona visita a la zona d’AnyósPark i Balmoral, on hi ha un tram de carretera sense voravia.

SOL·LICITUD D'UN RADAR DE TRAM

Paral·lelament, el comú i els veïns d’Anyós han sol·licitat al departament de Mobilitat, dependent del Govern, que instal·li un radar de tram per dissuadir els conductors de circular a més de 30 quilòmetres per hora per la carretera. Els veïns consideren que aquesta és la solució més efectiva al problema que fa mesos que denuncien: l’incivisme dels conductors que circulen per la zona superant els límits de velocitat, un fet que van denunciar per les xarxes socials abans de posar-se en contacte amb el comú.

tracking