El viaducte de Doctor Vilanova es talla dilluns per reformar-lo

Les obres duraran vuit mesos i costaran 1,9 milions d’euros, 150.000 dels quals seran aportats pel Govern

El cònsol menor, David Astrié, i el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de reparació del viaducte del carrer Doctor Vilanova d’Andorra la Vella, que connecta la plaça Rebés amb el carrer Prat de la Creu, s’iniciaran dilluns vinent. Els treballs, que tenen un cost d’1,9 milions d’euros, obligaran a tallar la circulació de vehicles durant uns vuit o nou mesos aproximadament. D’aquesta manera, l’accés a la part alta de l’eix comercial i al centre històric s’haurà de fer a través de la baixada del Molí o de l’avinguda Meritxell.

El viaducte es va construir fa més de quaranta anys (està en ús des del 1977), però els mètodes de construcció no incloïen la impermeabilització, fet que ha originat la majoria de les seves patologies. Aprofitant les obres s’ampliaran les voravies i es trauran els graons, dins de la filosofia del comú que els vianants tinguin facilitats per transitar pels carrers, segons va indicar el cònsol menor, David Astrié. “Les obres consistiran a treure el paviment actual i sanejar tota l’estructura, i aprofitarem per ampliar les voravies tant de sentit de pujada com de baixada, traient els graons i complint així les lleis d’accessibilitat”, va indicar Astrié.

Al voltant d’uns 150.000 euros seran aportats pel Govern, segons va explicar el ministre en funcions de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, que va acompanyar Astrié durant la presentació de les obres. I és que sota aquest equipament es troba la maquinària pesant de climatització de l’edifici administratiu, i això representa una complexitat afegida a l’obra. El ministre en funcions va posar en relleu la importància de les reformes com la d’aquesta via urbana “pel que fa al manteniment de les infraestructures viàries”.

Els treballs de rehabilitació del viaducte es van adjudicar al juliol de l’any passat i s’han plantificat perquè comencin una vegada finalitzades les obres de desplegament de la xarxa de calor de FEDA Ecoterm a l’entorn de l’edifici de l’executiu. El cònsol menor va recordar que ja des de fa temps s’estaven prenent per seguretat “mesures cautelars” en la circulació pel viaducte, i així per exemple es va restringir el pas dels vianants “a la voravia de la dreta ascendent, on es concentra la majoria de patologies d’oxidació, i també dels vehicles pesants”. D’altra banda, des del passat 17 de desembre es va restringir el trànsit en sentit ascendent i es va concentrar en la part del mig de la calçada, “que és la que està menys afectada”.

Aquesta setmana el comú ha tret a licitació el concurs de reforma i ampliació de la part baixa del carrer Doctor Vilanova, en la confluència amb l’avinguda Tarragona i el carrer Prat de la Creu, que tindrà tres carrils, dos dels quals de pujada, “i per tant una entrada natural al centre de la parròquia”. Aquests treballs s’iniciaran a final de l’estiu. “Fins que no es tregui la carpa del Cirque du Soleil no es podran començar les obres”, va dir Astrié.

tracking