ESDEVENIMENTS

Uns 5.500 visitants al Saló del Videojoc

Gairebé 500 persones participen als 14 tornejos celebrats durant les tres jornades que ha durat l’esdeveniment

Uns 5.500 visitants al Saló del VideojocXAVIER PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tretzena edició del Saló del Videojoc d’Andorra Telecom ha estat tot un èxit. Aquesta és la impressió dels organitzadors i així es desprèn també de la xifra de visitants, al voltant de 5.500, amb la qual s’han complert les expectatives que es tenien dipositades en aquest esdeveniment. Tot i això, aquest volum de públic ha estat superior al de l’any passat, quan s’hi van registrar uns 4.000 visitants, si bé s’ha de tenir en compte que aleshores encara eren vigents les mesures de seguretat sanitària per la Covid. La responsable d’esdeveniments i RSC d’Andorra Telecom, Inés Martí, explicava, poc abans que el saló tanqués les portes, que “estem molt satisfets de com s’han desenvolupat aquests tres dies; aquest ha estat el saló de la tornada a la normalitat”.

Una de les novetats d’enguany ha estat que l’esdeveniment ha tingut lloc al pavelló del Prat Gran d’Escaldes-Engordany, en lloc del Prat del Roure, on segurament tornarà l’any vinent. En aquest sentit, Martí va indicar que “el nou emplaçament facilitat pel comú escaldenc ha tingut una bona acollida pels visitants perquè és un esplai ampli, amb llum natural i amb grades, on els assistents han pogut descansar”.

Com en edicions anteriors, el saló ha permès als assistents compartir amb la família i els amics l’afició pels videojocs i, a la vegada, participar en els diferents tornejos qu s’hi han organitzat, posant a prova les habilitats i el talent dels aficionats. A més, un altre dels al·licients, també novetat d’enguany, ha estat poder gaudir de les finals comentades pel caster professional Raül Garcia Molina, que s’ha encarregat de dinamitzar les finals. La bona rebuda d’aquest per part de jugadors i visitants ha fet que l’organització s’hagi decidit la seva participació també en la propera edició de saló. A més, en aquesta edició s’ha pogut gaudir de videojocs per a totes les edats, prioritzant sempre el joc cooperatiu i de multijugador amb la finalitat d’oferir un espai de trobada i de diversió als visitants. Pel que fa als tornejos –460 persones s’hi van inscriure–, el que va registrar un nombre més elevat de participants, fins al punt que es van exhaurir les places disponibles per jugar, van ser Gran Turismo Sport, Mario Kart, Just Dance, Tekken i Valorant. Les tardes de divendres, dissabte i diumenge van ser les de més afluència de visitants. “Ens satisfà molt veure que gaudim de la confiança i de l’acceptació d’un públic familiar i jove que s’ho ha passat molt bé, i que ha estat molt respectuós amb la normativa PEGI, edat recomanada dels jocs, quan s’han format cues i amb les instal·lacions”, va explicar Martí. Andorra Telecom va apostar des de l’inici per un saló molt familiar per apropar la tecnologia a la ciutadania, “amb famílies i joves majoritàriament que venen a passar-s’ho bé”.

LES ÚLTIMES ULLERES DE REALITAT VIRTUAL DE PLAY STATION, LA GRAN ATRACCIÓ

Les últimes ulleres de realitat virtual de Play Station han estat, sens dubte, un dels atractius de l’edició d’enguany del saló del videojoc. I és que fa tan sols uns quants dies que aquestes noves ulleres de dar-rera generació PSVR2 han sortit al mercat i tothom tenia ganes de provar-les. Així ho va explicar la responsable d’esdeveniments i RSC d’Andorra Telecom, Inés Martí, en la roda de premsa en què va fer balanç de l’edició d’enguany. Es tracta d’unes ulleres que poden tenir un reu aproximat de 600 euros, i no tot-hom hi pot accedir, així que el saló era el moment ideal perquè els aficionats de la realitat virtual les poguessin provar. “Aquestes ulleres han tingut molt bona acollida i és segurament la novetat que ha agradat més del saló, a part dels tornejos, que són demanats pels aficionats”, va explicar Martí als mitjans de comunicació. Els organitzadors de l’esdeveniment van valorar també positivament una altra de les novetats d’enguany, com ha estat el fet que el saló tanqués al migdia perquè els visitants poguessin anar a dinar tranquil·lament i descansar dels jocs.

La 23a edició del Saló del Videojoc d'Andorra Telecom es va celebrar durant tot el cap de setmana.

tracking