Reportatge

Un relleu continuista

David Astrié va jurar el càrrec de cònsol major ahir. Qui havia estat fins ara cònsol menor vol mantenir el model de Marsol, centrat en la dinamització econòmica i la cohesió social.

Un moment del consell de comú d'ahir.

Un moment del consell de comú d'ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si hi ha una paraula capaç de descriure amb exactitud l’esperit de la nova junta de govern del comú d’Andorra la Vella és continuïtat. Ho va remarcar el cònsol major, David Astrié, en el discurs posterior al jurament del càrrec ahir a la tarda en consell de comú: “Vull continuar el camí iniciat fa set anys [quan la fins fa ben poc cònsol major, Conxita Marsol, va assumir el seu primer mandat al capdavant de la corporació i el mateix Astrié va fer-se càrrec de les carteres de Medi ambient i Neteja de la via pública].”

Els nou mesos que queden de mandat fins a les properes eleccions comunals estaran marcats, per tant, per una línia continuista. Es tracta d’un model de política parroquial, va assenyalar Astrié, que vol donar “la màxima qualitat de vida als ciutadans prioritzant la dinamització econòmica i la cohesió social”.

El cònsol major va desfer-se en elogis per Marsol, que ha renunciat al càrrec per encapçalar la llista parroquial de Demòcrates a Andorra la Vella a les properes eleccions nacionals. “Gràcies per confiar en mi. Ha estat un plaer poder compartir aquests anys amb tu”, va afirmar. Astrié va lloar especialment la “capacitat de treball” i el “coneixement de la parròquia” de qui ha portat el timó del comú en els últims set anys. El mandatari també va tenir paraules d’agraïment per als exconsellers Alain Cabanes i Meritxell López, que també han renunciat al càrrec per participar com a candidats a les generals. El primer serà el número dos de Marsol a la territorial d’Andorra la Vella, mentre la segona acompanyarà el cap de Govern en funcions, Xavier Espot, a la llista nacional demòcrata.

La sessió de consell de comú va començar amb la presa de possessió de tres nous consellers en substitució de Marsol, Cabanes i López. Es tracta de Judit Ruiz, que va ocupar el lloc número 10 a la llista d’En Comú per Andorra la Vella i que encapçalarà la conselleria de Joventut, Adrià Espineta, el número 11 de la llista i que estarà al capdavant de Projectes participatius, i Marta Pons, al número 12 de la candidatura i que assumeix la conselleria de Finances.

Els tres consellers del grup del PS + Independents, Dolors Carmona, Sergi González i Lídia Samarra, van votar a favor dels nomenaments. Amb una excepció: González va abstenir-se en la votació de la candidatura de Miquel Canturri com a cònsol menor. “És una decisió que respon a discrepàncies entre ell i jo. Penso que no és la persona adequada per assumir el càrrec i per això no he votat com les meves companyes”, va argumentar el conseller socialdemòcrata en la roda de premsa posterior al consell de comú.

COMPOSICIÓ DEL COMÚ

David Astrié

Cònsol major i conseller d’Esports, Planificació urbanística i Serveis públics.

Miquel Canturri

Cònsol menor i conseller de Cultura i de Promoció turística i comercial.

Gerard Estrella

Conseller major. És responsable de Sostenibilitat i innovació.

Meritxell Pujol

Consellera menor. És responsable de la conselleria de Social.

Letícia Teixeira

Consellera de Tràmits, tributs i deutors i de Recursos humans.

Gerard Menardia

Conseller d’Aparcaments, de Circulació i de Patrimoni natural.

Judit Ruiz

Consellera de Joventut. Va jurar el càrrec ahir.

Adrià Espineta

Conseller de Projectes participatius. Va jurar el càrrec ahir.

Marta Pons

Consellera de Finances. Va jurar el càrrec ahir.

tracking