rEPORTATGE

Torna la calçotada popular

La capital i Valls recuperen la tradicional calçotada a la plaça del Poble després de diversos anys sense que es pogués dur a terme arran de les restriccions per la pandèmia de la Covid

La plaça del Poble durant la calçotada popular, que s'ha recuperat després de la pandèmia.C. ANDORRA LA VELLA / T. LARA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si alguna cosa fa especial una calçotada és el bon ambient i els riures que es desprenen d’aquell que es taca –ja sigui amb el porró o amb la salvicada– o del simple fet de compartir una estona amb amics o familiars. Justament allò que la pandèmia ens va treure però que, afortunadament, no ha aconseguit que ens deixi d’agradar. Per això la calçotada d’ahir a Andorra la Vella va tenir un regust més especial perquè era la primera que es feia des de la pandèmia.

Així ho van posar en valor tant el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astriè, com l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, que van destacar també l’agermanament de les dues ciutats, que enguany arriba ja al seu cinquantasisè aniversari. “Estem molt contents, primer perquè tenim l’alcaldessa de Valls aquí i el seu equip, també perquè fa bon dia i perquè recuperem una tradició que fa dos anys que no celebràvem, que és la calçotada popular”, va asseverar el líder comunal, que va recordar que “l’últim cop que es va fer aquesta calçotada va ser just abans que ens confinessin l’any 2020 i ara teníem moltes ganes de recuperar aquestes tradicions”. En aquesta mateixa línia, l’alcadessa va assegurar que “és un honor poder tornar a Andorra la Vella, una ciutat amb la qual tenim un agermananment que en aquests últims anys té cada cop llaços més estrets; poder tornar a portar aquí el que és la festa gastronòmica de Valls quilòmetre 0 és molt important per nosaltres”.

6.000 calçots

Cal destacar que des de primera hora del matí es va posar en marxa l’operativa per cuinar els més de 6.000 calçots que es van repartir –600 racions en total que es van exhaurir en un vist i no vist–. “Volíem agrair la confreria d’escudellaires que ens ajuden amb la logística. Els vallencs esperem que l’any vinent portin el vostre plat tradicional”, va remarcar Farré des del comú de la capital, on també va intercanviar unes paraules amb el cap de Govern en funcions, Xavier Espot. “Aquestes coses sempre fan il·lusió, ja era hora que després de la pandèmia ens poguéssim tornar a retrobar”, va defensar Astrié, que va defensar que “avui recuperem aquest lligam fort que tenim amb aquesta ciutat”.

Així doncs, el bon ambient no es va perdre en cap moment, tampoc quan es van veure alguns guants de plàstic a la plaça del Poble per evitar embrutar-se les mans: “Per menjar calçots la gent s’ha d’embrutar les mans; el guants de plàstic això ho fan als restaurants”, va sentenciar l’alcaldessa.

Un grup de persones menjant calçots ahir a la plaça del Poble de la capital.

tracking